Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » OVO MEDIJI NE ŽELE OBJAVITI: Najveća kineska kreditna agencija stavila suvereni kreditni rating Amerike na razinu sa Turkmenistanom

OVO MEDIJI NE ŽELE OBJAVITI: Najveća kineska kreditna agencija stavila suvereni kreditni rating Amerike na razinu sa Turkmenistanom

turkemistanJedna od najvećih kreditnih agencija u Kini, Dagong Global Credit Rating, srezala je američki suvereni kreditni rating sa A- na BBB+

To je stavilo američku ekonomiju na nivo ekonomija zemalja poput Perua, Kolumbije i Turkmenistana.

„Nedostaci u trenutnoj američkoj političkoj ekologiji otežavaju učinkovito upravljanje savezne vlade, tako da je nacionalni ekonomski razvoj otišao u sporedni kolosijek”, rekao je Dagong, prenosi Reuters.

„Masivno smanjenje poreza je izravno smanjilo izvore savezne vlade za otplatu duga, dakle, i to je i dalje oslabilo bazu otplate duga države.”

U prosincu je američki predsjednik Donald Trump potpisao zakon o smanjenju poreza koji će dodati 1,4 bilijuna dolara na trenutnih 20 bilijuna dolara nacionalnog duga.

Washington će podići razinu duga u budućnosti, rekao je Dagong. „Virtualna solventnost savezne vlade će vjerojatno postati detonator u sljedećoj financijskoj krizi.”

Zemlje BRICS-a – Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika – su se žalili na američke kreditne agencije kao što su Fitch, Moody i S&P Global i rekli da one umjetno snižavaju kreditnih rejting zemalja u razvoju i oglušuju se na gospodarski neuspjeh SAD-a i drugih zapadnih zemalja.

„Zapravo kreditne ocjene su uglavnom politički pristrane. Dagong je smo razmatrio sposobnost otplate duga američke središnje vlade„ – rekao je Dagongov predsjednik Guan Jianzhong u srpnju 2016. na gospodarskom forumu u St. Petersburgu u Rusiji.

„U zapadnim zemljama, oni koriste kreditni rejting kao sredstvo zaštite vlastitih prihoda i svojih interesa”, rekao je Guan, dodajući da je financijska kriza 2008. djelomično započela zbog krive procjene američkog gospodarstva. (Reuters)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,