Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ‘Da, krećemo u izbornu kampanju!’: Zviždačica Chelsea Manning potvrdila kandidaturu za Američki Senat (VIDEO)

‘Da, krećemo u izbornu kampanju!’: Zviždačica Chelsea Manning potvrdila kandidaturu za Američki Senat (VIDEO)

chelsea-maningChelsea Manning, jedna od najpoznatijih američkih zviždačica – koja je završila u zatvoru zbog curenja vojnih dokumenata o zlostavljanjima u Iraku i Afganistanu – potvrdila je svoju kandidaturu za američki Senat objavivši video kampanje i pozivajući za donacije

Zviždačica je podijelila svoj video predizborne kampanje na Twitteru, uz komentar „Da, mi se kandidiramo za Senat”.

Video prikazuje scene nasilja tijekom nekoliko prosvjeda i susreta sa američkim dužnosnicima. „Mi živimo u vremenima pokušaja. Vremenima straha, prešućivanja, mržnje„ – kaže glas u videu.

„Ne trebamo više – ili boljeg vođu, treba nam netko tko je voljan se boriti. Moramo prestati tražiti od njih da nam daju naša prava. Oni nas ne podržavaju. Oni ne pristaju na kompromis. Moramo prekinuti razmišljanje da će se naš sustav sam od sebe nekako popraviti.”

Manning će izazovati sadašnjeg senatora Ben Cardina koji je već odradio dva mandata, koji je na toj poziciji od 2007. godine. Cardinov rating je 54 posto, prema najnovijim statistikama koje su došle iz provednih anketa.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Manning je dobila svjetsku slavu nakon uhićenja 2010. godine nakon unutarnje istrage američke vojske.

Zviždač, poznat onda kao Bradley Manning je procurio preko 700.000 državnih dokumenata i video na stranicu Wikileaks i mainstream medije širom svijeta. Između ostalih su se nalazili materijali o zlostavljanjima počinjenih od strane američke vojske u Afganistanu i Iraku.

Zviždačica je osuđena na 35 godina zatvora 2013. godine. Dan nakon izricanja presude, Manning je izašao u javnost kao transrodna žena. Njezina kazna je preinačena u posljednjim danima predsjedavanje Baracka Obame i puštena je iz vojnog zatvora u Fort Leavenworthu u Kansasu u svibnju 2017. godine.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,