Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KIM JONG-UN RAZBIO SVAKU NADU ZAPADA: Sjeverna Koreja može izdržati 100 godina sankcija

KIM JONG-UN RAZBIO SVAKU NADU ZAPADA: Sjeverna Koreja može izdržati 100 godina sankcija

kim-poljeSjevernokorejski vođa Kim Jong-un je rekao da Pjongjang nema nepremostive teškoće – bilo da se radi o desetljećima ili cijelom stoljeću „neprijeteljskih sankcija”

Lider Komunističke države je pohvalio tehnologije i gospodarski razvoj zemlje, obećavajući da će izdržati sve poteškoće, izvijestila je državna agencija KCNA.

„Zahvaljujući temeljima samonosive nacionalne ekonomije, znanstvene i tehničke snage educirane s našim vlastitim naporima i njihovih bistrim glavama, ne postoje poteškoće koje su nepremostive za nas, unatoč sankcijama neprijatelja koje mogu trajati 10 godina ili čak 100 godina”, rekao je govoreći na državnoj akademiji znanosti u petak.

Pjongjang je nedavno održao nekoliko raketnih testova, s najnovijim balističkim projektilom Hwasong-15 koji je lansiran u studenom.

Sjeverna Koreja često hvali činjenicu da su njihove interkontinentalne balističke rakete sposobne pogoditi cijelo američko kopno.

Testiranja raketa su potankula novu rundu sankcija od strane Vijeća sigurnosti UN-a (UNSC).

One imaju za cilj sankcionirati preostali uvoz i izvoz Sjeverne Koreje, uz prethodna teška ekonomska ograničenja, a Pjongjang ih je proglasio „činom rata”.

Washington je također predstavio nekoliko rundi jednostranih kaznenih mjera.

Ove godine će se obilježiti 12 godina otkako je UNSC započeo rezoluciju protiv Sjeverne Koreje.

Još 2006. godine, Sjeverna Koreja je provela svoj prvi test nuklearnog oružja, a UN je tada odgovorio embargom na oružje i zabranu uvoza luksuznih proizvoda u zemlju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,