Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Visoki njema─Źki sud naredio ponovo su─Ĺenje oslobo─Ĺenoj muslimanskoj ‘┼áerijatskoj policiji’

Visoki njema─Źki sud naredio ponovo su─Ĺenje oslobo─Ĺenoj muslimanskoj ‘┼áerijatskoj policiji’

serijatske-policijaVrhovni sud Njema─Źke je odbacio presudu ni┼żeg suda – da je grupa uniformiranih njema─Źkih salafista, koji su lutali ulicama prigradskih mjestu i govorili gra─Ĺanima da se pridr┼żavaju strogog muslimanske koda – u skladu sa zakonom

Njema─Źki Savezni sud pravde presudio je u ─Źetvrtak da ni┼żi sud nije uzeo u obzir kako su postupci ‘┼íerijatske policije’ utjecali na javnost u zapadnom njema─Źkom gradu Wuppertal, u podru─Źju Sjeverna Rajna-Vestfalija, i nalo┼żili ponovno su─Ĺenje grupi koja je oslobo─Ĺena u studenome 2016.

Sedam ─Źlanova samozvane ÔÇ×┼íerijatske policijeÔÇŁ su optu┼żeni prema zakonu koji zabranjuje no┼íenje uniforme kojom se izra┼żavaju politi─Źka uvjerenja.

Me─Ĺutim, ni┼żi sud u gradu Wuppertal je presudio da mu┼íkarci nisu u─Źinili ni┼íta lo┼íe, navode─çi da naran─Źasti prsluci koje su nosili tijekom svojih kontroverznih racija u rujnu 2014. nisu bili ÔÇ×sugestivno militantniÔÇŁ ili ÔÇ×zastra┼íuju─çiÔÇŁ. Uniforme su na le─Ĺima imale natpis ÔÇ×┼áerijatska policijaÔÇŁ.

Tijekom svojih racija, grupa je poticala ljude koji su se zabavljali u gradu Wuppertalu da da se suzdr┼że od konzumiranja alkohola, slu┼íanje glazbe i kockanja, je su te radnje zabranjene u ultra-konzervativnom tuma─Źenju islama kojeg oni slijede.


Njihove akcije su izazvale zgra┼żanje diljem Njema─Źke. Ministar pravosu─Ĺa Heiko Misa je osudio o─Źiti poku┼íaj uspostave paralelne pravde, dok je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere upozorio da se ÔÇ×┼áerijatski zakoni ne─çe tolerirati na njema─Źkom tlu.ÔÇŁ

Odluka suda da se grupa oslobodi svih optu┼żbi privukla je gnjev lokalnog stanovni┼ítva i policije. ┼áef njema─Źke policijske unije (DPolG) Rainer Wendt u vrijeme progla┼íenje osloba─Ĺaju─çe presude je to nazvao ÔÇ×nevjerojatan i razorni signalÔÇŁ kojim se njema─Źka policija osje─ça ÔÇ×potpuno neu─ŹinkovitoÔÇŁ od strane pravosudnog sustava.

Skupinu je vodio njema─Źki salafist, konvertit i islamisti─Źki propovjednik Sven Lau, koji trenutno izdr┼żava pet i pol godina zatvorske kazne od srpnja pro┼íle godine za pomaganje teroristi─Źke skupine Jaish al-Muhajireen Wal-Ansar, ili JAMWA, kojoj se obvezao na vjernost sa al-Qaedom, a bio je i ranije povezan sa Islamskom dr┼żavom (ISIS/ISIL).

Sud je proglasio Laua krivim za transport novca i opreme prema grupama, a njega i takve nazivaju ÔÇ×vojskom iseljenika i pomaga─ŹaÔÇŁ, te je on regrutirao one koji su htjeli biti d┼żihadisti u ratu u Siriji i Iraku.

Wuppertal je popularno odredi┼íte za njema─Źke salafiste koji su se sukobili s anti-islamisti─Źkim pokretom PEGIDA u o┼żujku 2015. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,