Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Washington preimenovao ulicu u kojoj se nalazi rusko veleposlansto! Da li će Rusija sada ulicu američkog veleposlanstva nazvati ‘Ulicom Martin Luther Kinga’?

Washington preimenovao ulicu u kojoj se nalazi rusko veleposlansto! Da li će Rusija sada ulicu američkog veleposlanstva nazvati ‘Ulicom Martin Luther Kinga’?

washington-ulica-borisPoslije mnogobrojnih pritisaka na ruske medije u SAD-u koji su proglašeni stranim agentima, poslije pretresa ruskih veleposlanstava, stiže još jedan čin pritiska na Ruse u Americi

Vlasti u Washingtonu odlučile su preimenovati ulicu u kojoj se nalazi rusko veleposlanstvo te ju nazvati po ubijenom ruskom opozicijskom političaru

Riječ je o Borisu Nemcovu, koji je upucan ispred Kremlja 2015. godine, a odbor za preimenovanje ulica kaže kako je odluka o počasti ‘ubijenom demokratskom aktivistu’ donešena jednoglasno, piše BBC.

Ruski političari kritizirali su ovaj potez, a Vladimir Žirinovski, vođa nacionalističke LDPR stranke, nazvao je ovaj potez ‘prljavim trikom’

S njim se složio i član Komunističke partije, Dmitri Novikov, koji je kazao kako su se ‘američke vlasti previše uvukle u vlastitu igru miješanja u rusku unutarnje stvari’.

Nemcov, istaknuti kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, upucan je u veljači 2015. dok se vraćao kući iz moskovskog restorana.

Njegova kćer Žana doputovala je početkom prosinca u Washington kako bi se založila za promjenu imena.

‘Trenutni ruski politički režim želi izbrisati sjećanje na mog oca jer ispravno vjeruje da su simboli važni i da potencijalno mogu potaknuti i inspirirati promjene’, rekla je pred vijećem.

Zbog ubojstva njezinog oca je osuđeno petero Čečena, no njegova obitelj i pobornici vjeruju kako je osoba koja je naručila taj zločin i dalje na slobodi.
 
(tportal.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,