Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ONI ŽELE KAOS: Tokio i Washington računaju sa četiri scenarija izbijanja Velikog Korejskog rata

ONI ŽELE KAOS: Tokio i Washington računaju sa četiri scenarija izbijanja Velikog Korejskog rata

scenarij-korejaVlada Japana, izvijestila je tiskovna agencija Kyodo – “proučava izglede izbijanja Velikog rata na Korejskom poluotoku”

Agencija smatra da se održavaju rasprave i “crtaju varijante” unutar japanskog vijeća za nacionalnu sigurnost i da je premijer Shinzo Abe također uključen u ove rasprave.

Naglasak je, naravno, na tome što bi Japan trebao napraviti u slučaju šireg ratnog sukoba.

Kyodo naglašava da će, u slučaju novog rata na korejskom poluotoku, Japan dobiti vojnu potporu Sjedinjenih Država.

Japanska vlada – prema Kyodou, ima nekoliko scenarija “rata velikih razmjera” u nacrtima i prednacrtima.

Agencija navodi da Amerikanci smatraju da novi Korejski rat može izbiti uslijed oružanog sukoba vojski dvije Koreje, udara SAD po Sjevernoj Koreji, upada južnokorejske vojske u Sjevernu Koreju i raketnog udara Pjongjanga po Japanu.

Ovo, po svemu sudeći, je također star i službenog Tokija. Unatoč tome što je Sjeverna Koreja objavila, na početku mirovnih pregovora, da su sve njegove balističke rakete s atomskim i vodikovim bombama usmjerene prema Sjedinjenim Državama.

Sjeverna Koreja ne skriva da želi nuklearnu moć koju bi je Amerikanci i njihovi saveznici konačno pustili na miru.

Zato je njezina diplomacija, sankcije kojima se protivi kina, na jesen otvoreno nazvala “ratnim djelovanjem”.

U Washingtonu i Donald Tramp i svi oko njega – stalno plaše Pjongjang vojnim intervencijama.

Rusija i Kina su javno predložile Kim Jong-unu da proglasi moratorij na raketne i nuklearne probe, a Južnoj Koreji i SAD da se suzdržavaju od vojnih manevara u blizini granice Sjeverne Koreje.

Washington se samo složio podržati prestanak vojnih vježbi za vrijeme trajanja Zimskih olimpijskih igara, koje će uskoro početi u Južnoj Koreji.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,