Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » STRUČNJACI: Kina i Rusija agresivno gomilaju zlatne rezerve koje bi mogle uzdrmati američku dominaciju u globalnoj ekonomiji

STRUČNJACI: Kina i Rusija agresivno gomilaju zlatne rezerve koje bi mogle uzdrmati američku dominaciju u globalnoj ekonomiji

puin-xi-zlatoAko Kina i Rusija u kombinaciji pokažu da imaju više zlata od SAD-a, to bi, čak i simbolično, mogao biti udar na američki dolar i na položaj SAD-a u globalnoj ekonomiji

Akumulacija zlata od strane Kine i Rusije bi se mogla promatrati kao dio strategije da se udalje od međunarodne trgovine denominirane u američkim dolarima, prema stručnjaku BullionStara za plemenite metale Ronan Manlyu.

Manly je isključivo rekao da postoji pomak koji se događa u svezi izgradnje zlatnih rezervi Rusije i Kine, kako bi možda valute ponovo imale podlogu u zlatu u budućnosti i odmaknule se od globalne dominacije američkog dolara, koji više ne podržava zlato, piše RT.

„Kina i Rusija agresivno gomilaju svoje službene rezerve zlata u posljednjih 10 – 15 godina”, rekao je on, dodajući da je samo prije deset godina svaka od njih imala u posjedu samo oko ili manje od 400 tona. „Ali sada obje ove zemlje drže kombinirano 3670 tona zlata.”

„Zanimljivo je da su i Rusija i Kina objavile i promovirale njihovu akumulaciju zlata i javno proglasile zlato kao stratešku monetarnu imovinu. Oni ne taje to. No, s druge strane, Amerika se tu ne suprotstavlja, te stalno umanjuje stratešku ulogu zlata.”

Prema Manlyju, zlato Rusije i Kine je jedino strateško novčano sredstvo koje bi moglo osigurati neovisnost od američkog dolara.

Manly je rekao bi obje te zemlje mogle držati puno više zlata nego što to javno izvještavaju o svojim službenim rezervama zbog brojnih kanala kroz koje bi mogle kupiti taj plemeniti metal.

„Ako Kina i Rusija u kombinaciji pokažu da imaju više zlata od SAD-a, to bi, čak i simbolično, mogao biti udar na američki dolar i na položaj SAD-a u globalnoj ekonomiji”, zaključio je stručnjak.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,