Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ‘Kopno SAD-a je sada u dometu naših nuklearnih raketa!’ Kim Jong-un u govoru čestitao Trumpu Novu godinu

‘Kopno SAD-a je sada u dometu naših nuklearnih raketa!’ Kim Jong-un u govoru čestitao Trumpu Novu godinu

kim-nova-godinaSjevernokorejski vođa Kim Jong-un je proglasio svoju zemlju nuklearnom silom koja ima u posjedu tehnologiju koja može dosegnuti američko kopno kada je to potrebno

„Kopno SAD-a je u našoj zoni za nuklearni napad”, rekao je Kim u svojoj novogodišnjoj poruci koja je emitirana na televiziji Chosun Central TV.

„Sjedinjene Države nikad neće započeti rat sa našom zemljom”, a Pjongjang je „završio stvaranje Sjeverne Koreje kao nuklearne sile„ – dodao je.

Napetosti između Washingtona i Pyongyanga dosegnule su razinu bez presedana prošle godine, dok je Sjeverna nastavila razvijati svoj raketni i nuklearni program.

Washington je rekao da su sve opcije u planu, uključujući i vojno rješenja, da bi se ukrotila Sjeverna Koreja sa svojim nuklearnim ambicijama. Dok je SAD i dalje na putu da pronađe diplomatsko rješenje krize, Pjongjang je do sada odbijao pregovarati o vom nuklearnom statusu.

U 2018, Kim je obećao da će fokusirati napore njegove zemlje na „operativni rad” nuklearnih bojevih glava i balističkih projektila. U isto vrijeme, sjevernokorejski lider je rekao kako Washington „nikad neće” biti u mogućnosti pokrenuti agresivni rat protiv Pyongyanga sve dok je Sjeverna Koreja nuklearna sila.

Pjongjang je bio zaposlen u razvoju svojeg nuklearnog i balističkog programa tijekom 2017. godine, nakon što je proveo 16 raketnih testova i proveo svoju šestu i najmoćniju nuklearnu probu 3. rujna.

U svjetlu nedavnog uspjeha u svojem nuklearnom razvoju, Kim je pozvao na „masovnu proizvodnju” nuklearnih bombi i raketa koje će se koristi samo kao sredstvo protiv SAD-a i njegovih saveznika.

Međutim, unatoč održavanju ratnog stava prema SAD-u, Kim je rekao da je Sjeverna Koreja otvorena za razgovore sa Južnom Korejom.

Sjeverna Koreja, rekao je, je također spremna sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu koje trebaju započeti u veljači 2018. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,