Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ORBAN PORUČIO EUROPSKIM LIDERIMA: Prihvatite volju europskih naroda o migraciji ili ‘put pod noge’

ORBAN PORUČIO EUROPSKIM LIDERIMA: Prihvatite volju europskih naroda o migraciji ili ‘put pod noge’

orban-prstMađarski premijer Viktor Orban je u svom najnovijem govoru rekao da Europljani „potvrđuju svoju volju” birajući lidere koji odbijaju masovne migracije i podržavaju kršćanske temelje, i dao upozorenje političarima koji negiraju „prirodni poredak demokracije”

Konzervativni lider stranke Fidesz rekao je za radio Kossuth da je 2,3 milijuna Mađara sudjelovalo u nacionalnom savjetovanju protiv masovnog migracijskog plana George Soros-a, a gospodin Orban sada namjerava potrošiti nekoliko narednih nekoliko mjeseci da uvjeri svoje protivnike da Europa ima u pravo zaštititi svoje granice i svoju kulturu, piše Breitbart.

Na pitanje voditelja zašto misli da će nakon dvije godine, od početka migrantske krize, progresivne lideri slušati, Gospodine Orban je rekao: „Zato što se u međuvremenu održavaju izbori u Europi.”

Oni koji se zalažu za „miješanu populaciju” i da se „ukinu društva koje se temelje na nacionalnim i kršćanskim temeljima” u korist života u multikulturalnim društvima „stalno gube tlo pod nogama na nacionalnim izborima”, primijetio je.

„Europsk igrađani … će braniti svoju volju. Pogledajte na izborima koji su održani u Europi u posljednjih nekoliko mjeseci. I mislim da će se ovaj proces intenzivirati.”

„Dakle, moramo izdržati dok Zapadna Europa ne krene slijediti središnju Europu, postavši dovoljno jaka da koristi svoje demokratske institucije, njihove izbore, da prisile svoje vođe da slijede politiku koja je naklonjena narodu i podrži politiku koja odbija imigraciju”, rekao je premijer.

Predviđanja u 2016. su koja rekla da će 2017. godina biti „godina pobune” u kojoj će građani glasovati protiv establišmenta, a konzervativac je napomenuo da su se čak i izbori progresivnih federalista EU-a poput Emmanuel Macrona i Angele Merkel pokazali promašenima.

U Francuskoj je pometena „cijela politička elita”, kao i u Njemačkoj koja je tri mjeseca bila bez vlade nakon izbora jer je „imigracija promijenila ravnotežu političke moći”.

Drugdje u Europi, u 2017. godini smo svjedočili rastu populizma i oživljavanju konzervativizma, npr. kroz potporu nizozemskoj Stranci za slobodu; kroz izbor češkog euroskeptičnog premijera Andrej Babisa; kolaps u anketama stranke PD u Italiji iza koje stoji establišment; i Poljska i Mađarska konzervativna vlada vidi rekordnu podršku.

Da ne spominjemo establišmentsku Austrijsku narodnu stranku koja se premjestila udesno rezultirajući konzervativno – populističkom koalicijom sa Slobodarskom strankom Austrije.

„U Austriji je to nova realnost”, rekao je mađarski premijer slušateljima, dodajući da je „računao na” usklađivanje Austrija sa Višegradskom skupinom.

Rekavši da europski čelnici ne mogu ostati daleko od volje naroda, premijer Orban je rekao: „Ljudi se nisu približili svojim liderima, a lideri su bili prisiljeni priznati da ako ustrajaju u pristupu kojeg su do sada slijedili, morat će odstupiti sa dužnosti.”

„Ovaj proces se sada odvija, u ovom trenutku. Siguran sam da će se prije ili kasnije volja europskih naroda i politika njihovih vođa ujediniti i još jednom poravnati jedni s drugima.”

„To je prirodni poredak demokracije. S vremena na vrijeme, može postojati određena praznina između volje naroda i ciljeva njihovih vođa, ali na duge staze, širok jaz će biti neodrživ.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,