Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » WASHINGTON UVEO ZABRANU ULASKA U ZEMLJU ČEČENSKOM PREDSJEDNIKU – ON PORUČIO: ‘Još nisam dobio naredbu da zakoračim na tlo Amerike’

WASHINGTON UVEO ZABRANU ULASKA U ZEMLJU ČEČENSKOM PREDSJEDNIKU – ON PORUČIO: ‘Još nisam dobio naredbu da zakoračim na tlo Amerike’

kadirovPredsjednik Čečenije, Ramzan Kadirov, rekao je da dok je on ponosan jer je sankcioniran po Zakonu o Magnitskom, i SAD bi trebla tražiti stvarne zlostavljače i kršitelje ljudskih prava kod kuće „u Bijeloj kući i Pentagonu”

Sjedinjene Države su u srijedu uvele sankcije predsjedniku Čečenije Ramzanu Kadirovu zbog teških kršenja ljudskih prava, a na popisu za sankcije nalazi se i nekoliko ruskih dužnosnika u sklopu istrage o Sergeju Magnitskom koji je umro u zatvoru 2009. godine.

Kadirov se čini da je polaskan da se nalazi na listi američkih sankcija uz četiri ruskih državljana, a koje su donesene u srijedu. Vođa Čečenije je rekao da se osjetio kao vrlo ugledna osoba nakon što je dobio „toliko zasluga iz Amerike.”

„Ah, popis Magnitski. To znači da ja kršim ljudska prava„ – rekao je sarkastično Kadirov. „Jadni Amerikanaci! Jedna mala, ali ponosna Čečenija proganja cijelu zemlju.”

Washington, međutim, „ne treba brinuti”, jer kako on kaže, „još nije dobio naredbu da zakorači na tlo SAD-a”, rekao je Kadyrov s obzirom da mu je Amerika zabranila ulazak na tlo svoje zemlje kao jednu od „mogućnosti” u svezi istrage popisa Magnitski, piše RT:

„Tako znači, meni je zabranjen ulazak u SAD. Ali, mogu li se prijaviti za vizu, i imam li imovinu u američkim bankama? Rekao sam već, ali će ponoviti za one koji nisu slušali, da ne bih putovao u SAD-u, čak i da mi ponude sve novčane federalne rezerve kao nagradu„ rekao je lider Čečenije.

Kadirov je rekao da je sankcioniran ne zbog nekih navodnih kršenja ljudskih prava, nego zbog njegove neumorne cjeloživotne borbe protiv terorista, od kojih su mnogi bili „financirani i obučavani od strane američkih specijalnih službi”.

„Mogu biti ponosan što sam sada problem za obavještajne agencije u SAD-u”, rekao je on. „Kažu da su sankcije na neki način povezane s kršenjima ljudskih prava. Pa, zašto onda ne tražiti da ispune taj popis sa ljudima koji su na drugoj strani svijeta, upravo u Bijeloj kući i Pentagonu?”

Kadirov je također predložio svoju listu ratova i kršenja ljudskih prava u koje je SAD bio uključen, i pitao se da li bi „svi američki predsjednici i ministri obrane” trebali također dobiti sankcije.

„Jeste li zaboravili na masakrirane autohtone Amerikanace (indijance), milijune afričkih robova, žrtve Hirošime i Nagasakija, milijune vijetnamaca, Afganistan, Irak, Libiju, Beograd … Moj popis sadrži tisuće krvavih djela SAD-a” – rekao je Kadirov.

„Dakle, kome zvono zvoni?” – zaključio je on, dodajući kako je sada „mir i stabilnost u Čečeniji, dok SAD baca krv po cijelom svijetu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,