Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » SVJETSKI REKORD: 26-godišnja žena je rodila bebu iz embrija koji je bio zamrznut 24 godine

SVJETSKI REKORD: 26-godišnja žena je rodila bebu iz embrija koji je bio zamrznut 24 godine

bebe-embrioŽena u Tennesseeju je rodila kćer koja je bila kao embrij zamrznuta prije 24 godine

Vjeruje se da je to svjetski rekord za smrznuti embrij koji je rezultirao uspješnim rađanjem.

Beba Emma Wren je rođena 25. studenog, prenose lokalni mediji, pozivajući se na Nacionalni centar za donaciju embija (NEDC), koji je isporučio embrij.

Njezina majka Tina je rođena 1991. godine, a njezina kći je bila začeta samo 18 mjeseci kasnije, iako su njih dvije bile odvojene vremenski za jednu cijelu generaciju kada je embrij Emme bio smrznut u 1992. godini.

Emma je bila prenesena majčinu maternicu ranije ove godine kroz proces koji se naziva “transfer zamrznutih zametaka”. Nakon uspješne trudnoće, beba Emma je rođena bez problema i njeni roditelji ne mogu biti sretniji.

„Emma je tako slatko čudo”, rekao je tata Benjamin. „Mislim da ona izgleda prilično savršeno s obzirom da je ona bila zamrznuta toliko godina.”

Direktorica NEDC-a Carol Sommerfelt prisjetila se trenutka kada je u par slika pokazala prijenos embrija: „Uvijek ću se sjećati što je obitelj Gibson rekla kada su smrzavali embrio: „Ti embriji bi mogli biti moji najbolji prijatelji, a Tina je imala samo 25 godina u vrijeme prijenosa.”

„To je bilo dirljivo i vrlo korisno kada se zna da je embrij zamrznut prije 24 godine korištenjem starih tehnika sporog zamrzavanja„ dodala je.

Možemo li očekivati uskoro masovni trend smrzvanja embrija, i odgađanja rađanja? Nešto što smo samo viđali u znanstveno-fantastičnim filmovima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,