Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOK I NEVJERICA ZAPADA: Sin Moamer Gadafija će se kandidirati za predsjednika Libije na izborima 2018. godine

ŠOK I NEVJERICA ZAPADA: Sin Moamer Gadafija će se kandidirati za predsjednika Libije na izborima 2018. godine

sin-gadafiSin pokojnog libijskog vođe Moamer Gadafija se planira kandidirati za predsjednika na izborima 2018. godine, rekao je glasnogovornik obitelji

Saif al-Islam Gadafi je pripremio kampanju te će objaviti svoje planove uskoro, rekao je glasnogovornik obitelji Basem al-Hashimi al-Soul.

Najstariji sin bivšeg vođe kojeg su neki videjeli kao potencijalnog zakonskog nasljednika svog oca u godinama prije 2011. i dalje je ključna figura Gadafijevih lojalista.

U potrazi za obnovom njihovog utjecaja, oni predstavljaju Saifa kao nekoga tko može pomoći u pomirenju suparničkih strana u zemlji, iako je bio pet godina u zatvoru zbog navodnih ratnih zločina.

“Kampanja će uključivati neke postupke za koje se Saif al-Islam nada da će Ujedinjeni narodi usvojiti kako bi se Libija pomaknula iz sadašnjeg prijelaznog razdoblja prema stabilnost”, rekao je al-Soul.

On je rekao za list Egypt Today: “Saif al-Islam planira provesti veću sigurnost i stabilnost u zemlji sukladno libijskoj geografiji i u koordinaciji sa svim libijskim frakcijama.”

Saif, koji je prvotno osuđen za ratne zločine i koji je osuđen na smrt u 2015. godini, pušten je iz zatvora u lipnju.

Njegovo oslobađanje je došlo šest godina nakon ustanka u 2011. koji je odbacio i ubio njegovog oca i uveo Libiju u anarhiju.

Velika sjevernoafrička zemlja je od tada u previranju, jer je Gadafijeva propast otvorila prostor islamističkim militantima i krijumčarskim mrežama koje su poslale stotine tisuća migranata preko Mediterana u Europu.

Saif (45) je najistaknutije dijete pokojnog lidera, a neki su ga promatrali kao reformističkog nasljednika prije pobune i prije nego je Libija zaronila u kaos.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,