Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NEMA VIŠE ŠUTNJE: Australija ukida ispovjednu tajnu crkve za pedofile! Imena će od sada biti razotkrivena

NEMA VIŠE ŠUTNJE: Australija ukida ispovjednu tajnu crkve za pedofile! Imena će od sada biti razotkrivena

australija-svecenik“Pronađeni su mnogobrojni i trajni propusti institucija koje su trebale zaštiti djecu, otkrivena je kultura šutnje i zataškavanja te razarajući učinci seksualnog zlostavljanja djece na njihov kasniji život”

Ovo stoji u novoobjavljenom izvješću australijske Kraljevske komisije za institucionalni odgovor na zlostavljanje djece.

Naime, ove je godine objavljeno zastrašujuće izvješće o razmjerima seksualnom iskorištavanja djece u religijskim, ali i u obrazovnim institucijama.

No, većina je zlodjela počinjena u crkvama pri čemu odskače Katolička kao mjesto s najviše zlostavljanja (prema prvotnom izvješću svaki sedmi svećenik je bio zlostavljač).

Stoga je Kraljevska komisija predložila da Australija donese zakon kojim bi prisilila religijsko vodstvo da izvijesti vlasti o zlostavljanju djece, čak i u slučaju kad je riječ o ispovjednoj tajni.

Osim toga se predlaže da celibat bude na dobrovoljnoj osnovi.

Katolička crkva je odmah oštro reagirala navodeći da će svaki svećenik koji prekrši ispovjednu tajnu biti ekskomuniciran.

Kad je riječ o celibatu, katolički prelati su izjavili kako “institucije koje imaju celibat i one koje ga nemaju nailaze na istovjetne probleme. A znamo da se to događa i u obiteljima koje ne gaje celibat”.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,