Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Čovjek kažnjen sa 15 godina zatvora jer je ostavljao svinjsku slaninu ispred džamije

Čovjek kažnjen sa 15 godina zatvora jer je ostavljao svinjsku slaninu ispred džamije

szamija-osudjenikStanovnik Floride koji je ostavio slaninu izvan džamije suočava se sa kaznom od 15 godina zatvora nakon što je priznao krivnju, navodi državno odvjetništvo

Michael Wolfe, 37, odslužit će 15 godina u državnom zatvoru, nakon čega slijedi 15 godina uvjetno zato što je uvrijedio vjernike u džamiji Islamskog društva Centralne Florida Masjid Al-Munin u gradu Titusville, piše usatoday.com.

Tužitelj je rekao je sporazum postignut nakon razgovora sa islamskim društvom Centralne Floride i policije grada Titusvillea.

„Pristao je na nagodbu i priznao krivnju za vandaliziranje džamije kao priznanje zločina iz mržnje, što je krivično djelo”, rekao je Todd Brown, glasnogovornik Državnog odvjetništva. „On se odrekao prava na unaprijed omogućenu kaznenu istragu.”

Detalji motiv nisu objavljeni.

Wolfe je priznao krivnju za kazneno djelo na mjestu bogomolje sa zločin iz mržnje. Vandalizam se dogodio nakon što je u zadnje vrijeme sve veći broj sličnih džamije vandaliziran diljem zemlje. Skupine za prava muslimana su izrazile zabrinutost u svezi vala incidenata „anti-islamskog osjećaja” kada se napad u gradu Titusvilleu dogodio.

Policija je priopćila da je Wolfe provalio u džamiju, porazbijao svjetla, razbijao prozore i ostavljavio iza sebe svinjske proizvode. Svinjetina – uključujući i slaninu i šunke – je zabranjena u islamskoj vjeri koju slijedi oko 1,6 milijardi ljudi širom svijeta.

Wolfe je također ponudio sudu činjenicu da je bio nestalan počinitelj, rekao je Brown.

Wolfu je zabranjeno vraćati se u džamiju – kao uvjet njegove kušnje. Ostale pojedinosti o probnom roku nisu bili odmah dostupne.

Osim kaznenenog djela, Wolfe je optužen za oružanu pljačku tijekom uhićenja. Ta optužba je odbačena na sudu.

„Dogovor je bio da se odbaci presuda za oružanu provalu u zamjenu za njegovo priznanje”, rekao je Brown. (Sean Adl-Tabatabai,YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,