Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Trump proglasio Wikileaks Operaciju ‘potpuno legalnom’

Trump proglasio Wikileaks Operaciju ‘potpuno legalnom’

trump-assangePredsjednik Donald Trump je izjavio je da operacija Wikileaks bila sasvim legalana operacija, inherentno zaštićena Prvim amandmanom

Odvjetnici su u Trumpovoj kampanji u 2016. godini tvrdili da je Wikileaks lišen odgovornosti, jer su procurili dokumenti koji objavljuju zabrinutost „medijskih i javnih pitanja.”

To je posljedica tužbe podnesene protiv kampanje Donald Trumpa u ime dvaju demokratskih donatora, koji tvrde da su osobno oštećeni curenjem podataka koje je Wikileaks objavio. Kao što je poznato javnosti, federalne vlasti trenutno istražuju mogućnost „dosluha sa Rusijom”, kako mainstream mediji objavljuju.

Prema tužbi, curenje je također razotkrilo osobne podatke koji nemaju veze sa kampanjom Hillary Clinton.

Važno je napomenuti da je prema kampanji Donald Trumpa, ovo je bio slučaj koji se bavio objavljivanjem e-pošte, i nije se bavio političkom kampanjom. Nadalje, predsjednikom pravni tim tvrdi da je Wikileaks samo platforma na kojoj treća strana dolazi do objavljenog sadržaja.

Rusi su više puta zanijekali umiješanost u predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama 2016. godine. Američki ministar pravosuđa je započeo istraživati utemeljitelja WikiLeaksa Juliana Assangea i njegovu platformu još 2010. godine.

Danas članovi Trumpove administracije, kao što je ravnatelj CIA-e Mike Pompeo, otvoreno kritizira Assangeovu organizaciju, čak navodeći kako bi to trebalo biti zatvoreno.

Trump odvjetnici tvrde da je WikiLeaks zaštićen Zakonom o komunikaciji. Da budemo precizniji, federalni sud kvalificira imunitet prema članku akta 230, kako predsjednikovi odvjetnici tvrde. Očito, savezni sud će odrediti da li je WikiLeaks kvalificiran ili ne.

“Prema odjeljku 230 Zakona o pristojnosti komunikacije (47 U.S.C. § 230), internetska stranica koja pruža servis “trećoj strani i može objavljivati podatke”, nije odgovorna za objavljene podatke treće strane. Klayman v. Zuckerberg, 753 F.3d 1354, 1358 (D.C. Cir 2014). To je tako čak i kada web stranica objavljuje “uredničke funkcije” “kao što je odlučivanje hoće li objaviti.” Id. na 1359. Budući da je WikiLeaks osigurao objavu (neimenovani izvori) sadržaja trećoj strani (hakirani e-mailovi), ona se ne može smatrati odgovornom za objavljivanje.”

Julian Assange je već objavio na Twitteru o tome, neka javnost zna što on misli, ali ono što je možda još zanimljivije je činjenica da je i sam gospodin Donald Trump sasvim otvoreno pohvalio web stranicu zbog objavljivanja e-mailova Demokratske stranke Hillary Clinton, iako se neki članovi njegove administracije nisu s tim slagali. Skandal Demokratske stranke je u završnoj fazi. Tužba je podignuta u srpnju ove godine, tako da ostaje vidjeti kako će se cijela ova saga završiti.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,