Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » EKSKLUZIVNO: Vladimir Putin izdao prvu rusku kriptovalutu ‘CryptoRuble’

EKSKLUZIVNO: Vladimir Putin izdao prvu rusku kriptovalutu ‘CryptoRuble’

putin-kripto-rubljaRuski predsjednik Vladimir Putin službeno je izjavio kako će Rusija izdati svoju vlastitu verziju kriptovalute pod nazivom “CryptoRuble” (KriptoRublja), na sastanku iza zatvorenih vrata u Moskvi

Mjeseci nagađanja o pristupu zemlje digitalnim valutama su završeni, KriptoRublja sada pokazuje rusku potporu prema Bitcoinu i Ethereumu.

Vijest je javnosti obznanio ministar komunikacija Nikolaj Nikiforov.

Prema službenim izvorima, kriptovaluta će biti nadzirana i kontrolirana od strane države i neće se moći rudariti.

CryptoRubles će se moći razmijenjeni za redovitu rublju (rusku valutu) u bilo kojem trenutku, no postojat će iznimke u kojima vlasnik neće moći objasniti porijeklo njegove CryptoRubles, te će se u tom slučaju naplatiti 13 posto poreza prilikom konverzije za taj prekršaj.

Isti porez će se primjenjivati na bilo koju dobit koju će vlasnik kriptovalute zaraditi kroz razliku između cijene kupnje i cijenu prodaje.

Nikiforov je naglasio:

„Ja pouzdano izjavljujem da ćemo pokrenuti CryptoRuble iz jednog jednostavnog razloga: ako ne izdamo mi, onda će ju nakon 2 mjeseca pokrenuti naši susjedi iz Euroazijske Ekonomske Zajednice (EurAsEC).”

Prihvaćanje i odbacivanje

Dok ova najava znači da će Rusija i službeno ući u svijet kriptovaluta, to ni u kom slučaju nije potvrda legalizacije Bitcoina ili bilo koje druge decentralizirane kriptovalute. Upravo suprotno, sjetimo se da je Putin nedavno pozvao na potpunu zabranu svih kriptovaluta unutar Rusije.

Ova izjava Putina je očito kontradiktorna naspram nedavnih izjava svojih bližih suradnika i ministara iz vlade o kriptovalutama, koji su u zadnje vrijeme davali pozitivne izjave za dolazak kriptovaluta na rusko tržište, ali samo u skladu sa propisima. Sada, s izdavanjem CryptoRuble, ova očita kontradiktornost je postala mnogo jasnija.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,