Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » U Americi počele sigurnosne provjere banaka u kojima možete ostati bez čitave ušteđevine

U Americi počele sigurnosne provjere banaka u kojima možete ostati bez čitave ušteđevine

banka-racunJedna Amerikanka doživjela je veliku neugodnost zbog zaposlenika banke u kojoj je inače klijentica, nakon što su zbog predrasuda posumnjali da je njezin ček lažan i da zapravo ne radi u tvrtki koja joj je isplatila plaću

Trish Doolin sve je objavila na Facebooku, a vjeruje da je razlog zašto su se tako ponašali jer je crnkinja, pa im je bilo neobično da je arhitektica s dobrim primanjima.

Opisala je situaciju u kojoj je došla naplatiti ček od poslodavca, no nazvali su je iz banke dok se još nije stigla ni vratiti do automobila.

Direktor banke “KeyBank” zamolio ju je da se vrati jer joj je htio postaviti nekoliko pitanja.

Tad je došla u bizarnu situaciju dokazivanja da se zaista radi o plaći koju je zaradila kao stalna zaposlenica, a 36-godišnjakinja je za BuzzFeed ispričala da je novi posao u jednoj arhitektonskoj tvrtki našla nedavno.

Direktor banke joj je postavljao pitanja poput “Gdje je sjedište tvrtke”, “Zašto je sjedište u Philadelphiji”, “Što točno radi tamo”, a potom je nazvao odjel za ljudske resurse koji je trebao potvrditi da je tamo zaposlena.

Da bi stvar bila gora, u tom odjelu se nisu odmah javili na telefon, pa je banka odlučila isplatu odgoditi za devet dana dok ne budu sigurni da neće oštetiti banku.

Objava je izazvala bijest među korisnicima na društvenim mrežama koji masovno dijele njezinu objavu kako bi širili lošu reklamu za ovu banku kojo je očito nepojmljivo da netko tko ima crnu boju kože može imati ‘pristojan’ posao.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,