Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MLADE DJEVOJKE ‘PRISILJENE’ NOSITI HIDŽAB U BRITANSKIM DRŽAVNIM ŠKOLAMA

MLADE DJEVOJKE ‘PRISILJENE’ NOSITI HIDŽAB U BRITANSKIM DRŽAVNIM ŠKOLAMA

hijab-skola-britanijaOdjeća je “obavezna” za djevojčice u 59 škola diljem Velike Britanije

Islamske škole, uključujući i one koje financira britanska vlada i privatne institucije, prisiljavaju djecu – od kojih su neki i vrlo mladi – da nose islamski hidžab kao dio svojeg jedinstvenog odjevnog koda

Odjeća, koja je dizajnirana da štiti žene od požude muškaraca, jako je povezana s konzervativnim tumačenjima islamske vjere.

Objave o djeci koja su prisiljena nositi veo u školi dolaze tek tjednima nakon što je kritizirana kampanja za sigurnost u prometu sa plakatima na kojima se nalazila djevojčica u hidžabu. Takv kampanja je konačno otpisana zbog “seksualizacije četverogodišnjaka”.

Objavljivanje dolazi nakon istraživanja “Nacionalnog svjetovnog društva”, koje je ministru obrazovanja da pokrivač glave hidžab mora biti obvezatan dio školske uniforme za djevojčice u 59 škola diljem Ujedinjenog Kraljevstva, piše The Sunday Times.

Od tih 59 škola, osam država financira – tri su osnovne škole, koje čak pohađaju i četverogodišnja djeca.

Primjeri jedinstvene politike školskih uniforma pokazuju nam koliko stroga školska pravila mogu biti, zahtijevajući da djevojke prekrivaju puno više od svoje kose.

Jedno pravilo kaže da „lice mora biti pokriven izvan škole”, dok drugo propisuje da je „vrlo važno da je uniforma komotna i skromna i da hidžab je tijesno pristaje uz glavu. Uniforma je obavezna.”

Pobuna protiv tih pravila u društvu donijela je izviješće te proslijeđena vladi: „Niti jedno dijete ne bi trebalo biti dužno nositi hidžab ili bilo koji drugi dio vjerske odjeće, dok je u školi.”

Objava slijedi nakon istraživanja koja je izvijestilo početkom rujna da su tisuće državnih osnovnih škola dopustile nošenje hidžaba, na što su aktivisti rekli da seksualizira djecu koja ih nose.(Breitbart)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,