Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZAŠTO SU TO RADILI? Papa iskreno priznao grešku Crkve i dodao – ‘Nikada više neću pomilovati zlostavljače djece’

ZAŠTO SU TO RADILI? Papa iskreno priznao grešku Crkve i dodao – ‘Nikada više neću pomilovati zlostavljače djece’

papa-zlostavljKao vrhovni poglavar Države Grada Vatikana papa ima pravo promijeniti bilo koju kaznu vatikanskih sudova, za bilo koji zločin

Papa Franjo rekao je da nikada neće pomilovati zlostavljače djece i ponovio posvećenost politici nulte tolerancije prema svećenicima pedofilima.

“Osuđeni za seksualno zlostavljanje djece mogu zatražiti da ih Papa pomiluje, ali nikada nisam i nikada neću takvo što potpisati”, rekao je Franjo. Kao vrhovni poglavar Države Grada Vatikana papa ima pravo promijeniti bilo koju kaznu vatikanskih sudova, za bilo koji zločin.

Crkva je zakasnila

Papa je priznao da je Crkva zakasnila u rješavanju problema svećenika pedofila, koji je desetljećima zataškavala. “Svjestan sam toga i to je istina, zakasnili smo”, kazao je Papa.

Franjo je u četvrtak razgovarao s članovima vatikanskog panela za zaštitu djece. “Crkva na svim razinama neopozivo primjenjuje načelo nulte tolerancije prema zlostavljanju djece”, rekao je Papa.

Vatikan je prošli tjedan opozvao jednog od svojih diplomata iz Washingtona jer su mu tamošnje vlasti otkrile dječju pornografiju. Njemu će se suditi na vatikanskom sudu.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,