Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » TRI NOVE HAARP OLUJE NAD ATLANTIKOM: Americi prijeti uragan Jose, na Karibe dolazi nova Irma

TRI NOVE HAARP OLUJE NAD ATLANTIKOM: Americi prijeti uragan Jose, na Karibe dolazi nova Irma

sad-uraganiNakon razorne Irme, stiže Maria – jedna od tri prijeteća uragana koja su trenutno formirana na Atlantiku, uz Josea i uragan Lee

Uragan Maria će, prema prognozama, u danima koji slijede brzo ojačati te se kreće prema Karipskim otocima.

Na otoku Guadalupe proglašen je narančasti stupanj uzbune, objavile su francuske vlasti i najavile da na taj svoj prekomorski teritorij šalju dodatnih 110 pripadnika civilne zaštite.

Na francusko-nizozemskom otoku Sveti Martin i Sveti Bartolomej, koje je već početkom rujna opustošio uragan Irma, na snazi ostaje žuti stupanj uzbune.

Uragan Maria će, prema prognozama, u danima koji slijede brzo ojačati te se kreće prema Karipskim otocima koji se još uvijek oporavljaju od posljedica uragana Irme. Očekuje se da će Maria u samo dva dana ojačati do uragana kategorije 4, javlja CNN.

Maria i dalje jača i očekuje se da će kroz dva dana biti veliki uragan te donijeti opasne vjetrove, jake oluje i obilne kiše – prognoziraju meteorolozi.

Uragan Jose i tropska depresija Lee

Istovremeno, uragan Jose i dalje se kreće prema sjeveru te jakim vjetrovima i obilnom kišom prijeti istočnoj obali SAD-a, do koje bi trebao doći u idućih nekoliko dana. Iako se zasad radi o uraganu prve kategorije, nije isključena mogućnost da će i Jose ojačati u danima koji slijede.

Lee, treća oluja koja se formirala nad Atlantskim oceanom, oslabila je iz tropske oluje na tropsku depresiju te se očekuje da će dodatno oslabjeti tijekom sljedećih dana.

Podsjetimo, jedanaest osoba smrtno je stradalo na Svetom Martinu na francuskom dijelu tijekom prolaska Irme, a četiri su žrtve bile na nizozemskoj strani.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(index.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,