Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » PUTIN POLAKO STEŽE OBRUČ: Više ne postoji niti jedno parkirno mjesto za američke diplomate u Rusiji

PUTIN POLAKO STEŽE OBRUČ: Više ne postoji niti jedno parkirno mjesto za američke diplomate u Rusiji

ambasada-rusijaState Department je najavio da je Rusija uklonila parkirališne prostore za američke diplomate ispred konzulata te zemlje u Rusiji

“Možemo potvrditi da su parkirališta prethodno rezervirana za američko osoblje uklonjena. Problem će biti s ruskim Ministarstvom vanjskih poslova”, rekao je predstavnik State Departmenta za vijest o RIA-i.

Novosti parkirališnih mjesta još nisu službeno potvrdili ruski dužnosnici.

Ranije se pojavila vijest da je Moskva povukla povlastice za parkiranje američkim diplomatima, tako što su prefarbana parking-mjesta ispred konzulata SAD i na to mjesto je postavljen pješački prijelaz.

Državna televizija “Rosija 24″ javila je da su parking-mjesta ispred američkog konzulata u Sankt Peterburgu prefarbana i da je na njihovo mjesto postavljen pješački prijelaz, a osim toga uklonjeni su posebni prometni znaci za parking ispred konzulata SAD u Jekaterinburgu.

Diplomatski odnosi Amerike i Rusije su na najnižoj razini od Hladnog rata, a posljednjih mjeseci su obilježeni protjerivanjem diplomata i zatvaranjem diplomatskih misija.

Glasnogovornica u veleposlanstvu SAD u Moskvi Marija Olson odbila je komentirati ukidanje parking-mjesta.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov je u ponedjeljak rekao da će diplomatske misije SAD u Rusiji biti svedene na istu razinu na kojem se nalaze i diplomatske misije Rusije u Americi, piše AP.
 
(B92)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,