Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » TOTALNI KAOS: Dok uragani udaraju jug, zapad SAD-a je doslovno u vatrenom paklu

TOTALNI KAOS: Dok uragani udaraju jug, zapad SAD-a je doslovno u vatrenom paklu

pozar-usaUsred uragana Harvey i predstojećeg uragana Irma, mnogi Amerikanci ne mogu biti svjesni da zapadna regija zemlje pati od totalno suprotnog gnjeva majke prirode

Od južne Kalifornije do države Washingtona, požari su zahvatili tisuće jutara zemlje potičući tisuće građana na evakuaciju. Mnoge savezna države su se borile protiv požara tijekom cijelog ljeta.

U subotu, guverner savezne države Washington Jay Inslee je proglasio izvanredno stanje u cijeloj državi zbog opasnosti od požara, a Državni hidrometeorološki zavod je upozorio da 26 od 39 županija ima vrlo veliki rizik od ekstremnih požara.

Prema Zavodu za ekologiju države Washington kvaliteta zraka u mnogim područjima je pretrpjela velike posljedice. Prema satelitskih snimkama NASA-e, dim se također gura prema istoku diljem SAD-a.

Samo jedan požar u Washingtonu, istočno od kaskada na planini Jolly u županiji Kittitas je spalio 15.000 jutara od subote.

Seattle Times je izvijestio da su „ceste na tom području su zatvorene, a oko 3.800 domova je dobilo nalog za evakuaciju Razine 2 i Razine 3 naloga. Razina 3 je najhitnija obavijest.

”Požar na Eagle Creeku, gori na obje strane rijeke Columbia Gorge u Washingtonu i u Oregonu, i pod požarom je 10.000 jutara, dok su požari u Norse Peaku poharali 19.000 jutara, uz naloge za evakuaciju stanovništva. Taj požar gori još od sredine prošlog mjeseca.
 


 
Prema karti koju je objavio Sjeverozapadni međuresorni koordinacijski centar, požari već tjednima divljaju u različitim regijama u obje savezne države, Washingtonu i Oregonu.

Newsweek je izvijestio u utorak da je u subotu više od 150 planinara ostalo zatočeno u Oregonu nakon što je izbio požar navodno izazvan vatrometom.

Planina Larch i zajednice u gradovima Dodson, Warrendale, Latourell, Bridal Veil, i East Corbett su svi su dobili naloge za evakuaciju Razine 3, dok su na drugim područjima razine evakuacije porasle sa Razine 1 na Razinu 2.
 

 

 
U međuvremenu, u Kaliforniji, više od 10.000 vatrogasaca gase 23 velikih požara diljem države, izvijestio je Sacramento Bee u utorak.

Požari su također bjesnili u Los Angelesu tijekom vikenda ostavivši spaljeno 7.000 jutara u onome što se zove najveći požar u povijesti županije.

Vatra je spalila četiri kuće i zatražena je evakuacija 700 stanovnika, zajedno sa izjavom o izvanrednom stanju od strane guvernera Jerryja Browna u nedjelju. Taj požar je sada gotovo u potpunosti pod nadzorom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,