Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NAKON PREUZIMANJE RUSKIH AMBASADA AMERIKA IDE KORAK DALJE: Poznati svjetski antivirus ‘Kaspersky’ će uskoro biti zabranjen u SAD-u

NAKON PREUZIMANJE RUSKIH AMBASADA AMERIKA IDE KORAK DALJE: Poznati svjetski antivirus ‘Kaspersky’ će uskoro biti zabranjen u SAD-u

antivirus-bijelaAmerički senat namjerava svim državnim ustanovama, kao i s njima povezanim tvrtkama, potpuno zabraniti korištenje proizvoda jedne od najpoznatijih svjetskih tvrtki u području računalnih antivirus programa – “Laboratorija Kaspersky”, prenosi televizijski kanal ABC News pozivajući se na izvore u Gornjem domu Kongresa SAD

Senat bi ovu odluku mogao donijeti na valu svih većih strahovanja da bi “hakeri koje podupire Kremlj” mogli iskoristiti ovu kompaniju da pokušaju manipulirati korisnicima, da dobiju njihovu privatnu prepisku i podatke, objašnjavaju izvori.

Pretpostavlja se da će ova zabrana biti usvojena kao amandman na nacrt zakona o obrambenoj politici SAD.

Prema njemu, “niti jedna institucija u SAD ili organizacija povezana s njima, neposredno ili posredno” neće moći koristiti ovaj programski softver.

Krajem srpnja Kongres je tražio od 22 državne agencije dokumente o kompaniji “Kaspersky Lab”. Kongresmeni su povjerovali da proizvodi “Kasperskog” mogu biti korišteni za zlonamjernu djelatnost protiv SAD, prenijela je tada agencija Reuters.

U srpnju je priopćeno da Senat SAD-a razmatra nacrt vojnog proračuna SAD koji podrazumijeva uvođenje zabrane korištenja proizvoda tvrtke “Laboratorij Kaspersky” zbog veza s ruskom vladom.

Ranije su stanovi suradnika “Laboratorija Kasperski” u SAD detaljno pretraženi, ali nikakvi dokazi o njihovoj umiješanosti u sumnjive djelatnosti nisu pronađeni.
 
Ruska tvrtka je priopćila da je potpuno spremna surađivati s američkom vladom i negirala optužbe na svoj račun.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,