Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAJTEŽI PORAZ DO SADA U SIRIJI: Rusija preko noći ubila 800 ISIS-ovih terorista dok je SAD spašavao preživjele

NAJTEŽI PORAZ DO SADA U SIRIJI: Rusija preko noći ubila 800 ISIS-ovih terorista dok je SAD spašavao preživjele

sirija-porazRuske snage su ubile više od 800 ISIS-ovih teroriste u Siriji tijekom vikenda dok su američki vojnici spašavali helikopterima preostale preživjele na sigurno, prema riječima očevidaca

Sirijski vojnici podržani od strane ruskih borbenih zrakoplova su proveli jednu od najvećih operacija protiv ISIS-a u povijesti, uništivši više od 800 ISIS-ovih militanata, 13 tenkova i 39 vojnih kamiona opremljenih strojnicama, potvrdilo je Rusko Ministarstvo obrane.

„27. kolovoza 2017. godine, jedinice [sirijske] vladine snage su uništile najjače, dobro naoružane i vojno utrenirane ISIS-ove postrojbe uz pomoć masivne potpore ruskih zračnih snaga u dolini rijeke Eufrat u blizini grada Tell Ghanem al-Ali.”, izvijestio je Abna24.com.

„Trenutno, grupiranje sirijskih vladinih snaga rapidno provodi ofenzivu duž istočne obale rijeke Eufrat, i kreće prema gradu Deir ez-Zor. Cilj je deblokirati ovaj grad i uništiti posljednje uporište ISIS-a u Siriji„ – priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Sirijska vojska i samo-obrambene jedinice podržane od strane ruskih zračnih snaga znatno su napredovale prema gradu Deir ez-Zor iz tri smjera, rekao je ranije ovog tjedna ruski Glavni stožer.

Ukidanje opsade Deir ez-Zora će dovesti do potpunog poraza većine borbenih i učinkovitih formacija ISIS-ove terorističke skupine u Siriji, rekao je u petak šef ruskog Glavnog stožera.

Deir ez-Zor, koji se nalazi na obalama rijeke Eufrat na sjeveroistoku Damaska​i vojni aerodrom u blizini grada je opsjedao ISIS više od tri godine, sa hranom i streljivom koje su im dostavljali zračnim putem.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,