Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » USKORO STIŽE DEMOKRACIJA! Maduro oštro poručio: Nikada nećemo dozvoliti invaziju Sjedinjenih Američkih Država na našu zemlju!

USKORO STIŽE DEMOKRACIJA! Maduro oštro poručio: Nikada nećemo dozvoliti invaziju Sjedinjenih Američkih Država na našu zemlju!

maduro-amerika… AMERIKANCI ŽELE UNIJETI RAZDOR U NAŠE ORUŽANE SNAGE I NEKE POTPLATITI DOLARIMA IZ MIAMIJA …

Danas je predsjednik Bolivarske Republike Venecuele Nikolas Maduro kategorički odbacio intervencionističke izjave veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Kolumbiji Kevina Vitakera, koji je predložio da se na venecuelanski narod izvrši diplomatski i ekonomski pritisak

Predsjednik Maduro je ocijenio da su ovakve izjave američkog veleposlanika nedopustive, ukazujući na činjenicu da se turneja potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država pokazala kao krajnje neefikasna za imperijalističke interese.

“Mike Pence nije baš dobro prošao na južnoameričkoj turneji, unatoč tome što je imao razgovore s vladama država koje su se izjasnile kao neprijatelji Bolivarske revolucije. Te su vlade ipak odbacile prijetnje Donalda Trumpa uperene protiv Venezuele”, izjavio je Maduro.

Predsjednik Venezuele se također osvrnuo na susret između Pencea i skupine odbjeglih predstavnika venecuelanske sudske vlasti optuženih za terorizam i korupciju, koji također ukazuje na to da postoji fašistički savez koji teži provesti vojnu intervenciju u Venezueli.

Maduro je podvukao da je potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država posljednja dva tjedna posvetio miješanju u unutarnja pitanja Venecuele: “Samim tim što ne isključuje mogućnost vojne intervencije u Venezueli, sjevernoamerički imperijalizam razmatra različite opcije. Stoga, to neće biti klasična vojna intervencija, već kombinacija mnoštva različitih provokacija”.

U tom smislu, predsjednik ove južnoameričke zemlje inzistira na tome da vojni vrh nikako sebi ne dozvoli da padne na bilo kakvu provokaciju, kako nitko ne bi mogao steći pogrešnu sliku o jedinstvu u Nacionalnim Bolivarskim oružanim snagama.

“Kada govore o opciji vojne intervencije, ciljaju na to da unesu razdor u naše oružane snage tako što će pojedine članove potplatiti dolarima iz Miamija i stvoriti koaliciju koja će okupirati Venecuelu”, rekao je Maduro i dodao: “Nikada nećemo dozvoliti invaziju Sjedinjenih Američkih Država na našu zemlju!”

(Priopćenje Ministarstva vanjskih poslova Venecuele)
 
(fakti.org)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,