Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOKANTNO: Katolička crkva kaže da su pedofili nevini jer djeca daju pristanak

ŠOKANTNO: Katolička crkva kaže da su pedofili nevini jer djeca daju pristanak

svecenik-dijeteKatolička crkva i lokalne vlasti u Velikoj Britaniji su pronašli način da se izbjegne plaćanje odštete žrtvama pedofilije i seksualnog zlostavljanja, tvrdeći da djeca pristala na taj čin

Vladina agencija negira odštetu nekoj djeci, jer kako oni kažu, djeca su „pristala” na zlostavljanje, čak i ako su u dobi u kojoj oni nisu mogli učiniti legalno.

The Telegraph izvještava da odvjetnici koji zastupaju neke od žrtava su rekli Sunday Telegraphu da se obrana češće koristi od strane privatnih škola, vjerskih skupina i lokalnih vlasti kada se pokušava obraniti od dokaza za naknadu štete.

Objava je došla nakon vijesti da vladina agencija za naknadu štete kaznene ozljede negira odštetu nekoj djeci jer je rekla da su „pristala” na zlostavljanje – čak i ako su u dobi u kojoj oni nisu mogla to učiniti legalno.

Siobhan Crawford, odvjetnica jedne od najvećih odvjetničkih firmi u Londonu rekao je da se obrana obično koristi kada dijete navrši 16 godina tijekom zlostavljanja.

Rekla je da se firma bavila sa desetak takvih slučajeva, i postoji porast u posljednje dvije godine te su vlasti postale svjesne da je to jedna od opcija.

Za odrasle je protuzakonito imati spolni odnos s djetetom pod njihovom skrbi, čak i ako je dijete 16 ili 17 godina.

Anne longfield, Dječji povjerenik za Englesku, rekla je: „Niti jedno dijete nikada ne daje svoj ‘pristanak’ za zlostavljanje, što je zabrinjavajuće.

„Ja sam kontaktirala Ministarstvo pravosuđa prije i opet nedavno po tom pitanju, a Vlada bi se hitno trebala s tim pozabaviti kako bi se uhvatila s tim u koštac.”

Sunday Telegraph je vidio dokumente za dva slučaja u kojima je zaposlena obrana.

Jedan tužitelj protiv katoličke nadbiskupije Southwark je rakao da je to zloupotreba položaja, što je uključivalo silovanje i koje je počelo kada je žrtva imala 15 godina, se „zapravo dogodilo u kontekstu konsenzualnog odnosa – pristanka”.

Žrtva, koja ne može biti imenovana radi pravnih razloga, rekla je za ovaj list da se zbog upotrebe obrane osjeća „uvredljivo”. „Bio sam ispod zakonske dobi pristanka. To je potpuno zanemareno„ – rekao je on.

Slučaj je na kraju završen sa odštetom od 80.000 funti.

U drugom slučaju, učenik je tvrdio da je seksualno zlostavljan od strane svog učitelja. Zlostavljanje je počelo kad joj je bilo 16 i dalje u odrasloj dobi.

Lokalna vlast, Cambridgeshirska Županijska tijela, tvrde da dokumenti obrane govore da obrana nije odgovorna za zlostavljanje koje se dogodilo nakon dobi od 16 godina.

Učenica je na kraju dobila 550.000 funti odštete.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,