Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sirijska vojska potpuno oslobodila Alep

Sirijska vojska potpuno oslobodila Alep

aleppoSirijska vojska napreduje brzinom od 30-40 kilometara dnevno, izjavio je novinarima general-pukovnik Sergej Rudskoj, načelnik operativnog stožera Generalštaba Oružanih snaga Rusije

On je naglasio da su iznenadnost i brzina djelovanja padobranskih jedinica, kao i učinkovitost gađanja ciljeva koju vrši sirijska artiljerija i ruski ofenzivni helikopteri Ka-52, omogućili mogućnost brzog raspoređivanja glavnih snaga vladinih snaga u gradu El Kderu i njegovo zauzimanje bez gubitaka.

“Formacije Daesu-a u ovom području u potpunosti su uništene. Sirijska vojska napreduje brzinom od 30-40 ili više kilometara dnevno”, rekao je Rudskoj na brifingu.

On je dodao da je sirijska provincija Alep potpuno oslobođena od terorista.

“Tijekom proteklog mjeseca u Siriji je došlo do fundamentalnih promjena. Vladine trupe su uz podršku ruskih zrakoplovnih snaga postigle ozbiljan uspjeh i nanijele značajan poraz velikoj grupi Daesu-a u središnjem dijelu Sirije. Od terorista je potpuno oslobođena provincija Alep”, istaknuo je.

Od militanta je oslobođeno 50 naselja i više od 2,7 tisuća četvornih kilometara sirijskog teritorija.

“U napadu vladinih trupa na Savanet, opkoljena je velika skupina terorista Daesu-a na području grada Akerbat. Nastavljaju se ofenzivne akcije za stezanje obruča. U najskorije vrijeme grad Akerbat će biti oslobođen”, rekao je on.

Sirijske trupe također su krenule ofanzivu na Dejr el Zor.

Prema njegovim riječima, nakon akcija sirijske vojske oslobođeni su gradovi Koma, Bir Kdem, naftno polje Membidža, a nastavlja se ofanziva kod Tejbe i stvara još jedan obruč.

“Nakon deblokade Dejr el Zora bit će uništene glavne snage terorističke skupine Daesu”, rekao je Rudskoj.

On je naveo da je rusko zrakoplovstvo u kolovozu u Siriji izvršilp 990 borbenih letova i izvelo 2.518 zračnih udara.

“Zračno-kozmičke snage Rusije su u kolovozu izvršile ukupno 990 borbenih letova. Po zapovjednim mjestima, položajima, skladištima, bazama za pretovar i kampovima teorista izvedeno je 2.518 zračnih napada. Uništeno je 40 jedinica oklopne tehnike, 106 vozila s velikim kalibarskim mitraljezima i do 800 terorista”, zaključio je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,