Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Trump šokirao masonski establišment: Više nećemo silom nametati demokraciju u drugim zemljama

Trump šokirao masonski establišment: Više nećemo silom nametati demokraciju u drugim zemljama

trump-pogled-ociDonald Trump je za objavu svoje “strategije za Afganistan” izabrao vojnu bazu Fort-Mayer u Arlingtonu, u Virginiji

Prvo je priopćio da Sjedinjene Države više neće unaprijed najavljivati​nikakve svoje vojne operacije. Ni u Afganistanu, ni bilo gdje drugdje.

Potom je dodatno naglasio:

“Mi više nećemo javno govoriti ni o brojnosti svojih trupa, ne samo u Afganistanu, a nećemo ni o planovima daljnjih vojnih djelovanja”.

Trump je ocijenio da teroristi prelako nalaze utočište u Pakistanu. To je opasno jer Pakistan raspolaže atomskim oružjem, kao i Indija, a u njihovim odnosima postoji potencijal sukoba.

Ovo je bilo samo “zagrijavanje”. Jer, u nastavku je rekao da SAD neće naglo povući preostale postrojbe iz Afganistana jer bi to stvorilo vakuum koji bi popunili teroristi:

“Posljedice brzog povlačenja vojske su i predvidljive i neprihvatljive. Najužasniji napad u našoj povijesti, koji se dogodio 11. rujna 2011, bio je isplaniran u Afganistanu iz kojeg se njime i upravljalo jer je vlada te zemlje davala utočište teroristima”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Odmah je očekivano dodao: “Proširit ćemo mandat svog vojnog kontingenta u Afganistanu kako bi mogao nanositi udare po teroristima i kriminalnim mrežama koje siju nasilje i kaos po cijelom Afganistanu”.

Izjavio je također da SAD neće Afganistanu pomagati beskonačno. I istaknuo: “Što budu jače afganistanske snage sigurnosti – to ćemo manje morati činiti mi. Afganistanci se sami moraju pobrinuti za sigurnost svoje zemlje i odrediti njezinu budućnost”.

Zatražio je veću pomoć Indije povodom Afganistana. Teroriste u toj zemlji nazvao je “ogromnom prijetnjom za SAD”. Onda se obratio Amerikancima:

“Dijelim osjećaje svih koji su nezadovoljni vanjskom politikom koju su vodile Sjedinjene Države. Ta politika nam je potrošila previše vremena, energije i novca, a i – što je najvažnije – previše života na pokušaje preuređivanja zemalja u skladu s našim planovima. A trebalo je samo da slijedimo interese vlastite sigurnosti”.

Još je značajnije što je predsjednik SAD u nastavku obraćanja u Fort-Mayeru podvukao:

“Mi više nećemo koristiti svoje Oružane snage za uspostavljanje demokracije u udaljenim zemljama niti pokušavati druge zemlje preureivati prema sebi.

Umjesto toga, surađivat ćemo sa saveznicima i partnerima da bismo osigurali zajedničke interese. Mi ne tražimo od drugih da mijenjaju svoj način života, ali molimo da se pridržavaju zajedničkih ciljeva koji će našoj djeci omogućiti da bolje žive.

Ovo je principijelni realizam koji će opredjeljivati​naše odluke i kretanje naprijed”.
 
(fakti.org)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,