Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMA─îKA: NOVINAR DOBIO 6 MJESECI ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRITIZIRANJA ISLAMA

NJEMA─îKA: NOVINAR DOBIO 6 MJESECI ZATVORSKE KAZNE ZBOG KRITIZIRANJA ISLAMA

novinar-njemackaTvrdnja da je islam fa┼íisti─Źka ideologija sada je govor mr┼żnje

Novinar u Njema─Źkoj je dobio 6 mjeseci zatvorske kazne zbog objavljivanja povijesne fotografije na Facebooku i za objavljivanje argumenata da je islam fa┼íisti─Źka ideologija.

Michael St├╝rzenberger, koji se borio protiv izgradnje mega-d┼żamije u M├╝nchenu, objavio je fotografiju na Facebooku na kojoj se nacisti rukuju sa Amin al-Husseiniem, Jeruzalemskim veleposlanikom, tijekom Drugog svjetskog rata.

Slika je bila popra─çeno tekstom u kojem St├╝rzenberger tvrdi da je “islam fa┼íisti─Źka ideologija” i da je “politi─Źka ispravnost dugo sprije─Źavala da se ova ─Źinjenica javno izgovori”.

St├╝rzenberger je usporedio Kuran sa Hitlerovim Mein Kampfom.

Za ovaj misaoni zlo─Źin, novinar je ka┼żnjen sa 6 mjeseci zatvora i 100 sati dru┼ítvenog rada.

St├╝rzenberger je osu─Ĺen zbog “┼íirenja propagande antisocijalnih organizacija”, dok ga je tu┼żiteljstvo optu┼żilo za “poticanje mr┼żnje prema islamu” i “vrije─Ĺanje islama” objavom povijesne fotografije svastike koja je kori┼ítena za ilustraciju ─Źinjenice da su nacisti sura─Ĺivali sa muslimanskim vladama tijekom Drugog svjetskog rata.

Sud je tako─Ĺer utvrdio da je St├╝rzenberger citirao odlomke iz knjige pod naslovom “Islamski fa┼íizam”, koju je napisao egipatski politi─Źar Hamed Abdel-Samad, ┼íto predstavlja “kr┼íenje javnog mira”.


Prema St├╝rzenbergeru, ako on ponovno bude kritizirao islam u roku njegove uvjetne kazne, koja traje tri i pol godine, on ─çe i─çi u zatvor.

“Ovo je apsurdno, ali na┼żalost to nije la┼żna vijest”, rekao je St├╝rzenberger, uspore─Ĺuju─çi njegov tretman s tretmanom novinara u Sjevernoj Koreji i Turskoj.

Kritika drugih religija, poput kr┼í─çanstva, hinduizma ili budizma se dopu┼íta, isti─Źe St├╝rzenberger, jer za razliku od muslimana, pripadnici tih religija ne napadaju ljude propituju─çi svoja uvjerenja.

“Ludilo! Naravno, mo┼żete re─çi ┼íto ┼żelite o kr┼í─çanskim religijama, tada vi ne kr┼íite mir”, navodi on.

Slu─Źaj predstavlja jo┼í jedan hladan primjer njema─Źkog naginjanja prema autoritarnosti pod krinkom politi─Źke ispravnosti.

Od 2015. kancelarka Angela Merkel zatvara o─Źi nad politikom masovnog uvoza prete┼żito muslimanskih migranata u zemlju, ┼íto je potaknulo ogromne stope kriminala, masovne seksualne napade i teroristi─Źke napade.

Umjesto da preokrene politiku i prizna da je to bila golema pogre┼íka, njema─Źka je vlada odlu─Źila osuditi one koji se protive takvoj politici, a vlasti su sura─Ĺivale sa biv┼íim du┼żnosnicima Stasi-ja kako bi prona┼íle “govor mr┼żnje” na Facebooku i drugim mre┼żama dru┼ítvenih medija.

Pogledajte intervju s Michaelom St├╝rzenbergerom u nastavku:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,