Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SENATOR POZVAO NA UNIŠTENJE SJEVERNE KOREJE I CITIRAO TRUMPA: Amerika je spremna za rat sa Sjevernom Korejom

SENATOR POZVAO NA UNIŠTENJE SJEVERNE KOREJE I CITIRAO TRUMPA: Amerika je spremna za rat sa Sjevernom Korejom

rat-trumpDonald Trump je spreman za rat sa Sjevernom Korejom, izjavio je senator Lindsey Graham

Donald Trump će radije ići u rat da uništi Sjevernu Koreju nego da dopusti da se razvije dalekometni nuklearni naoružani projektil

Utjecajni republikanski stručnjak za vanjsku politiku Lindsey Graham je rekao za NBC Today da mu je predsjednik rekao da mu je strpljenje pri kraju sa odmetničkom državom poput Sjeverne Koreje.

„Postoji vojna opcija: Kako uništiti program Sjeverne Koreje i samu Sjevernu Koreju”, rekao je on.

Samo ovaj tjedan, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un hvalio se da njegova zemlja sada može pogoditi bilo koji cilj u Sjedinjenim Državama nakon obavljanja svojeg najnovijeg testa interkontinentalne balističke rakete.

Svjetske sile pokušavaju ugušiti program naoružavanja Pyongyanga kroz UN-ove sankcije, ali nisu uspjeli zaplašiti režim i u Washingtonu raste frustracija.

G. Graham je rekao da ako diplomacija, a posebice pritisak sa sjevera od strane susjeda Kine, ne bi zaustavio program S. Koreje tada Sjedinjene Države neće imati izbora nego da se odluče za vojnu akciju.

„Oni su šutaju limenku niz cestu već 20 godina. Biti će rat sa Sjevernom Korejom oko raketnog programa, ako oni i dalje pokušavaju pogoditi Ameriku sa ICBM-om (interkontinentalnom balističkom raketom)„ rekao je, opisujući svoje razgovore s predsjednikom Trumpom.

„On mi je to rekao. Vjerujem mu. Da sam ja Kina, ja bi mu također vjerovala, i učinila nešto po tom pitanju. Možete zaustaviti Sjevernu Koreju, vojno ili diplomatski.

„Radije diplomatski pristup. Ali njima neće biti dopušteno da imaju raketu s kojom mogu pogoditi Ameriku nuklearnim oružjem.”

„Sredit ćemo Sjevernu Koreju. Mi ćemo se moći nositi s njima. To će biti odrađeno. Mi ćemo srediti sve„ – rekao je Trump.

Tvrd rat riječima je u totalno suprotnosti s državnim tajnikom Rex Tillersonom koji je rekao da SAD ne žele srušiti vladu Sjeverne Koreje.

„Mi ne tražimo promjenu režima, ne traže kolaps režima, ne tražimo ubrzano ponovno ujedinjenje poluotoka, mi ne tražimo opravdanje za slanje naše vojske iznad sjeverne 38. paralele” – rekao je Tillerson novinarima u State Departmentu.

„Mi nismo vaši neprijatelji … ali ako vi predstavljte neprihvatljivu prijetnju za nas, mi moramo odgovoriti.

„I mi se nadamo da će u nekom trenutku oni početi shvaćati da bi i mi htjeli sjesti za stol i započei dijalog s njima.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,