Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » POČELO JE: Američka tvrtka planira ugraditi čipove svojim zaposlenicima

POČELO JE: Američka tvrtka planira ugraditi čipove svojim zaposlenicima

cipiranje-amerikaSustav plaćanja u Americi ulazi u novu eru “udobnosti”, tako što će se zaposlenicima ugraditi mikro-čipovi koji će im omogućiti pristup osnovnim sadržajima u vezi s poslom

Najmanje 50 zaposlenih u tvrtki “Three Square Market” u američkoj državi Wisconsin je pristalo da im se ugradi čip koji je sličan onome u beskontaktnoj kreditnoj kartici, navodi se u izvještaju iz firme.

Tvrtka navodi da će zaposleni tako moći, koristeći tanke elektromagnetske uređaje, zaobići procedure logiranja i tako kupiti hranu na pauzi za ručak.

Implantiran između palca i kažiprsta, mikro-čip koristi identifikaciju putem radio-frekvencije (RFID) i tehnologije za komunikaciju preko bliskih polja [NFC] kako bi pročitao informacije koje se nalaze na vanjskim objektima ili proizvodima.

Todd Westby, direktor tvrtke, opisao je mikro-čipiranje kao “evoluciju” u sustavu plaćanja i naveo da bi ova tehnologija mogla zamijeniti i putovnicu.

“Predviđamo da bi se korištenje RFID-a moglo koristi za cjelokupnu kupovinu u našoj tvrtki, za otvaranje vrata, korištenje fotokopirnih uređaja, logiranje na kompjutere u uredima, otključavanje telefona, dijeljenje vizit-kartica i snimanje informacija o zdravstvenom stanju”, rekao je Westby.

“Ova tehnologija bi se mogla tako standardizirana koristiti i umjesto putovnica”, dodao je direktor.

Inače, ovakav šifrirani čip košta 300 dolara, ali će onima iz firme koji su se prijavili za ugradnju biti ugrađen besplatno.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,