Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ┼áVEDSKA U ┼áOKU: Samo 3 posto migranata ┼żeli u─Źiti, a ne ┼żele ni raditi!

┼áVEDSKA U ┼áOKU: Samo 3 posto migranata ┼żeli u─Źiti, a ne ┼żele ni raditi!

svedska-muslimani┼áto ─çe ┼áve─Ĺani sad? Nemaju pojma!

┼ávedska Vlada se malo zeznula kada je posljednjih godina ┼íirom otvorila vrata svoje domovine za bezbroj imigranata koji su preplavili ovu zemlju, jer osim kriminala i poplave silovanja od tolikih imigranata nemaju ni┼íta. A tek su sad shvatili, kako prenosi Sveriges Radio, da od njih ni ne─çe biti ni┼íta jer ve─Źina novoprido┼ílih migranata niti ┼żeli u─Źiti a ne ┼żele ba┼í ni raditi.

Naime, Istra┼żivanje koje je proveo ┼ívedski Zavod za zapo┼íljavanje, pokazalo je da samo tri do ─Źetiri posto imigranata koji su do┼íli u ┼ávedsku u protekle dvije godine pokazuje zanimanje za poha─Ĺanje ┼íkole i te─Źajeva. U prijevodu, to zna─Źi, da njihove ┼íanse za zapo┼íljavanje drasti─Źno padaju, komentira Annie Rubensson, djelatnica zavoda i dodaje:

ÔÇ×Mi se jako trudimo motivirati ih i dodatno ─çemo poja─Źati na┼íe napore kako bi ih informirali o tome ┼íto se tra┼żi na ┼ívedskom tr┼żi┼ítu rada. Nismo sigurni da su oni svjesni toga, u na─Źelu, potrebno im je srednjo┼íkolsko obrazovanje da bi dobili stalni posao u ┼ávedskoj.ÔÇť


Profesor Olof ├ůslund s Instituta za procjenu politike tr┼żi┼íta (IFAU) ka┼że kako mnogi imigranti jednostavno ne razumiju da je ┼íkolovanje potrebno za dobivanje dobrog posla, odnosno nije im to uop─çe va┼żno s obzirom da imaju dovoljno i previ┼íe za ┼żivot i bez posla.

Naime, u lipnju pro┼íle godine portal SVT objavio je da od 163.000 novoprido┼ílih imigranata, samo njih 494 prona┼ílo posao ┼íto pokazuje da su ideje o upsje┼ínoj integraciji i jeftinoj radnoj snazi pale u vodu. Ali zato u donedavno ure─Ĺenoj zapadnoj zemlji kriminal raste, nenormalno.

─îetrdeset godina nakon ┼íto je ┼ívedski parlament jednoglasno odlu─Źio promijeniti nekad homogenu ┼ávedsku u multikulturalnu zemlju, nasilni kriminal pove─çao za 300% a broj silovanja narastao je za preko 1000 posto.

Švedska se sada nalazi na drugom mjestu u svijetu po broju silovanja.

U godini 1975. policiji je prijavljeno 421 slu─Źaj silovanja; 2014. godine 6620. Radi se o pove─çanju od nevjerojatnih 1472%.

A stopa kriminala ─çe i dalje rasti, i raste do neizdr┼żljivosti s obzirom da broj migranata koji se ne ┼żeli integrirati i u─Źiti te raditi o─Źekivano, tako─Ĺer raste!
 
(dnevno.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , ,