Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Washington Post: Putin je pobijedio u Siriji! Trump zatvara program CIA-inog naoružavanja i obuke sirijske oporbe iliti ISIS-a

Washington Post: Putin je pobijedio u Siriji! Trump zatvara program CIA-inog naoružavanja i obuke sirijske oporbe iliti ISIS-a

usa-financiranjeNEIMENOVANI IZVOR IZ BIJELE KUĆE: TO JE IZUZETNO VAŽNA ODLUKA, PUTIN JE POBEDIO U SIRIJI

Donald Trump je odlučio je zatvoriti program CIA-inu podršku i naoružavanje takozvane umjerene sirijske oporbe – objavio je The Washington Post.

List se pozvao na neimenovane izvore u Bijeloj kući.

Washington Post je istodobno ocijenio da se može raditi o realnom koraku ususret Rusiji koja podržava altualnu vlast u Damasku.

Trump se ovo navodno odlučio prije gotovo 30 dana, nakon susreta sa šefom glavne američke špijunske i podrivačke centrale Mikeom Pompeijem.

WP prenosi i ove riječi neimenovanog sugovornika iz vrha Trumpve administracije:

“To je izuzetno važna odluka. Putin je pobijedio u Siriji”.

CIA se noružavanjem i obukom protivnika Bashara Al-Assada bavi još od 2013. Njezino djelovanje u Siriji bilo je glavna točka oslonca administracije Baracka Obame i najvažniji segment njezine strategije.

Međutim, isti “sugovornik” je dodatno ukazao:

“Čak su i pobornici tog programa bili počeli izražavati sumnje u njegovu učinkovitost nakon što je Rusija prije dvije godine prebacila svoju vojsku u Siriju”.

Washington Post objavljuje i upozorenje “eksperata” da zatvaranje programa CIA-e može nanijeti štetu autoritetu Sjedinjenih Država na Bliskom Istoku.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,