Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Washington Post: Putin je pobijedio u Siriji! Trump zatvara program CIA-inog naoru┼żavanja i obuke sirijske oporbe iliti ISIS-a

Washington Post: Putin je pobijedio u Siriji! Trump zatvara program CIA-inog naoru┼żavanja i obuke sirijske oporbe iliti ISIS-a

usa-financiranjeNEIMENOVANI IZVOR IZ BIJELE KU─ćE: TO JE IZUZETNO VA┼ŻNA ODLUKA, PUTIN JE POBEDIO U SIRIJI

Donald Trump je odlu─Źio je zatvoriti program CIA-inu podr┼íku i naoru┼żavanje takozvane umjerene sirijske oporbe – objavio je The Washington Post.

List se pozvao na neimenovane izvore u Bijeloj ku─çi.

Washington Post je istodobno ocijenio da se mo┼że raditi o realnom koraku ususret Rusiji koja podr┼żava altualnu vlast u Damasku.

Trump se ovo navodno odlu─Źio prije gotovo 30 dana, nakon susreta sa ┼íefom glavne ameri─Źke ┼ípijunske i podriva─Źke centrale Mikeom Pompeijem.

WP prenosi i ove rije─Źi neimenovanog sugovornika iz vrha Trumpve administracije:

“To je izuzetno va┼żna odluka. Putin je pobijedio u Siriji”.

CIA se noru┼żavanjem i obukom protivnika Bashara Al-Assada bavi jo┼í od 2013. Njezino djelovanje u Siriji bilo je glavna to─Źka oslonca administracije Baracka Obame i najva┼żniji segment njezine strategije.

Me─Ĺutim, isti “sugovornik” je dodatno ukazao:

“─îak su i pobornici tog programa bili po─Źeli izra┼żavati sumnje u njegovu u─Źinkovitost nakon ┼íto je Rusija prije dvije godine prebacila svoju vojsku u Siriju”.

Washington Post objavljuje i upozorenje “eksperata” da zatvaranje programa CIA-e mo┼że nanijeti ┼ítetu autoritetu Sjedinjenih Dr┼żava na Bliskom Istoku.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,