Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pentagon će u narednih 10 godina potrošiti 3,7 milijardi dolara na mijenjanje spolova vojnika

Pentagon će u narednih 10 godina potrošiti 3,7 milijardi dolara na mijenjanje spolova vojnika

gay-vojskaViše od dvadeset američkih kongresmena-republikanaca krajem prošle nedjelje pokleklo je pred jurišima LGBT -lobija Demokratske stranke

Ta skupina kongresnika – sasvim precizno, njih 25 – svojim glasovima je omogućila anuliranje amandmana koji je Pentagonu zabranjivao da pripadnicima oružanih snaga SAD financira operacije za promjenu spola i postoperativnu hormonsku terapiju.

To je proguran sa 214 glasova “za”, pri 209 “protiv”.

Demokrati su svoju inicijativu obrazložile na očekivani način: svi Amerikanci imaju pravo služiti u Oružanim snagama SAD i da dobiti svu potrebnu medicinsku pomoć.

Prema procjenama, Pentagon će u narednih deset godina potrošiti 3,7 milijardi dolara na operacije mijenjanja spola.

Za to su Oružane snage SAD-a mogle kupiti: 14 lovaca pete generacije F-35 i isto toliko palubnih F-18 i dva strateška bombardera V-21 ili modernizirati sve jurišne avione A-10.

Poziciju republikanske većine branio je kongresmen Duncan Hunter koji je ratovao i u Afganistanu i u Iraku. On je predlagao da se svi zainteresirani za vojnu službu obvežu da se još prilikom prijavljivanja izjasne – jesu li muškarci ili žene”.

Hunter nije nikakav homofob, ali je upozorio da je to neophodno stoga što muški i ženski organizam nisu isti i obuka za vojnike-muškarce i vojnike-žene ne može biti identična. Potom je dodao:

“Činjenica da je netko počeo obuku kao žena, a potom vojnu službu nastavio kao muškarac – ili obrnuto – stvara ozbiljne probleme sa sigurnošću”.

Međutim, ni on nije nikoga uspio ni u što uvjeriti niti da ikoga naveo da glasa drukčije.

Suma koju će američka vojna mašina trošiti na besplatne operacije promjene spola svojim pripadnicima – to je samo vrh ledenog brijega problema koji malo veze imaju sa obranom za koju je zadužen Pentagon.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,