Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » TRAŽILI STE, DOBILI STE! Guverner HNB-a: ‘Hrvati su sve zdraviji pa će duže morati raditi, ali to nam je u interesu’

TRAŽILI STE, DOBILI STE! Guverner HNB-a: ‘Hrvati su sve zdraviji pa će duže morati raditi, ali to nam je u interesu’

vujcic-kontejnerGuverner HNB-a Boris Vujčić rekao je kako je puno ugodnija situacija za Hrvatsku otkad smo u Europskoj uniji, ali da se Hrvatska idućih 25 godina neće približiti standardu Njemačke

“Ugodnija je situacija biti unutar EU, zbog kredibiliteta države, zbog potpore koju ima od EU, zbog fondova EU, tim više što smo mi sada postali zemlja sa suficitom platne bilance, upravo zbog ulaska u EU. To ne znači da se trebamo opustiti niti da ne trebamo slušati savjete. Ne trebaju svi savjeti biti uvijek ispravni, ali znamo da po načelu Međunarodni monetarni fond u pravilu daje dobre savjete”, rekao je Vujčić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Rekao je kako se Hrvatska idućih 25 godina neće približiti standardu Njemačke.

“Jasno je da u idućih 25 godina ni jedna zemlja Nove Europe se neće približiti standardu na primjer Njemačke. Bitno je utvrditi koje reforme treba napraviti. I to je poanta zašto je HNB s MMF-om organizirao skup u Hrvatskoj”, rekao je Vujčić.

Radi se o skupu međunarodnih bankara koji se održao prije par dana u Hrvatskoj, a zbog toga u Hrvatsku, točnije Dubrovnik, je stigla predsjednica MMF-a Christine Lagarde.

Guverner je rekao kako je u našem interesu da duže radimo.

“Jasno je da stanovništvo stari. Bit ćemo starije stanovništvo i morat ćemo duže raditi. Ne samo da smo stariji nego smo i zdraviji u prosjeku, i dulje živimo, pa zašto ne bismo dulje radili? Ne treba se toga bojati, niti se tome opirati. To jest u interesu svih nas”, rekao je guverner HNB-a.
 
(index.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,