Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Francuska uvodi obavezno cijepljenje od 2018. godine, a necijepljena djeca će biti oduzimana roditeljima

Francuska uvodi obavezno cijepljenje od 2018. godine, a necijepljena djeca će biti oduzimana roditeljima

cijepljenje-francuskaFrancuska se donijela novi zakon koji će zahtijevati da sva djeca prime obvezno cjepivo od 2018. nadalje, ili da se suoče sa oduzimanjem od roditelja

Roditelji u Francuskoj će biti zakonski obvezatni cijepiti svoju djecu sa opasnim kemikalijama, slijedeći Italiju gdje djeca mogu biti prisilno udaljena od roditelja ako ostanu necijepljena kad krenu u školu.

Independent.co.uk je izvijestio da je francuski premijer Edouard Philippe rekao da je „neprihvatljivo” da djeca „i dalje umiru od ospica” u zemlji gdje su neka od prvih cjepiva izumljena.

Tri cjepiva za djecu protiv difterije, tetanusa i dječje paralize, trenutno su obvezna u Francuskoj. Druga, uključujući i one protiv hepatitisa i hripavca, jednostavno se preporučuju.

Najavljujući politiku, g. Philippe je evocirao ime Louis Pasteura, francuskog biologa koji je napravio pomake u istraživanju bolesti i razvio prva cjepiva za bjesnoću i antraks u 19. stoljeću.

On je rekao da će sva cjepiva koje su univerzalno preporučena od strane zdravstvenih tijela – ukupno 11 – biti obvezna.

Ovaj potez slijedi sličnu inicijativu u Italiji, koja je nedavno zabranila necijepljenoj djeci da pohađaju državne škole.

Svjetska zdravstvena organizacija je upozorila na epidemiju velikih boginja koja se širi diljem Europe, unatoč dostupnosti sigurnih i učinkovitih cjepiva.

Pokreti protiv cijepljenja, čiji su sljedbenici poznati kao “anti-vaxxers”, da su pridonijeli niskoj stopi imunizacije protiv visoko zaraznih bolesti u velikom broju zemalja.

Nedavna anketa je otkrila da više od tri od deset Francuza ne vjeruju cjepiva, a samo 52 posto sudionika govori da prednosti cijepljenja nadmašuju rizike.

79 slučajeva ospica je prijavljeno u Francuskoj u prva dva mjeseca 2017. godine, uglavnom zbog izbijanja 50 slučajeva u sjeveroistočnoj regiji Lorraine, u skladu sa Europskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti.

Između početka 2008. do kraja 2016. godine, više od 24.000 slučajeva ospica je zabilježeno u Francuskoj, pokazuju službeni podaci. Od tog broja, oko 1.500 je imalo ozbiljne komplikacije i bilo je 10 smrtnih slučajeva.

Cijepljenje nije obvezno u Velikoj Britaniji, a oko 24.000 djece godišnje u Engleskoj nije cijepljeno protiv ospica, zaušnjaka i rubeole.

Strah koji trenutno okružuje kombiniranu inokulaciju cjepiva poznatog pod nazivom MMR cjepivo za tri zarazne bolesti, proizlazi djelomično iz diskreditirane studije koja tvrdi da cijepljenje ima veze sa autizmom.

Podaci istraživanja objavljenog u medicinskom časopisu “The Lancet” prije skoro 20 godina od strane diskreditiranog bivšeg liječnika Andrew Wakefield, doveli su do pada broja zagovornika cijepljenja među roditeljima u to vrijeme, ali iscrpna znanstvena istraživanja sada pobijaju tu teoriju.

Cijena paketa cigareta u Francuskoj također će porasti na 7 do 10 eura u drugj javno-zdravstvenoj mjeri koju je najavio gospodin Philippe.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,