Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POSLJEDICE STI┼ŻU: ┼ávedska zatvorila glazbeni festival Bravala zbog silovanja i poku┼íaja silovanja! Sljede─çe godine se ne─çe odr┼żati

POSLJEDICE STI┼ŻU: ┼ávedska zatvorila glazbeni festival Bravala zbog silovanja i poku┼íaja silovanja! Sljede─çe godine se ne─çe odr┼żati

festival-svedska┼ávedska je privremeno zatvorila svoj INmusic festival, odnosno glazbeni festival Bravala koji se odr┼żava u blizini Norrkopinga, grada na istoku zemlje

Razlog: jedno prijavljeno silovanje i nekoliko pokušaja silovanja za vrijeme ovogodišnje Bravale koja se završila 1. srpnja.

┼ávedska vlast je objavila da su sami organizatori odlu─Źili da se festival naredne godine ne odr┼żi. Unato─Ź tome ┼íto je postao tradicionalan jer je upravo zavr┼íeni bio peti po redu.

Prijavljeno silovanje se dogodilo za vrijeme nastupa švedskog glazbenika Hokan Helstrema.

Nije precizirano kada je do┼ílo do poku┼íaja silovanja, niti – koliko ih je to─Źno bilo.

Sigurno nije malo ─Źim je odr┼żavanje festivala suspendirano.

┼ávedske vlasti zasad ne otkrivaju ni tko su silovatelj i seksualni nasilnici u poku┼íaju, a tko ┼żrtve.

Nije isklju─Źeno da se skrivaju informacije u mainstream medijima i zato ┼íto se radi o migrantima. Njema─Źka se tim “sportom” bavi ve─ç dvije godine.

Silovanja na ┼ívedskom festivalu bilo je i pro┼íle godine. Toliko da je britanska glazbena skupina Mumford and Sons priop─çila da ─çe bojkotirati Bravalu sve dok ne dobije jamstva policije i organizatora da su poduzeli u─Źinkovite mjere protiv nasilja.

Zapravo, ovo ┼íto se dogodilo za vrijeme Bravale karakteristi─Źno je za mnoga javna okupljanja u ┼ávedskoj. Prave seksualne bakanalije – pra─çene nasiljem – zabilje┼żene su na nedavnom omladinskom festivalu We Are STHLM.

Valovi seksualnog nasilja- silovanja i napastovanja – pre┼íli su sa sudjelovanjem migranata preko mnogih zapadnoeuropskih gradova. Pogotovo u vrijeme sli─Źnih festivala i karnevala.

Najpoznatije masovno silovanje dogodilo se – da podsjetimo – u K├Âlnu, gdje su ┼żrtve bile stotine Njemica.

Da podsjetimo, Švedska je zemlja sa najvećim rastom stope silovanja u povijesti nove Europe, kojem je doprinjela politika otvorenih granica prema muslimanskim imigrantima.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,