Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POSLJEDICE STIŽU: Švedska zatvorila glazbeni festival Bravala zbog silovanja i pokušaja silovanja! Sljedeće godine se neće održati

POSLJEDICE STIŽU: Švedska zatvorila glazbeni festival Bravala zbog silovanja i pokušaja silovanja! Sljedeće godine se neće održati

festival-svedskaŠvedska je privremeno zatvorila svoj INmusic festival, odnosno glazbeni festival Bravala koji se održava u blizini Norrkopinga, grada na istoku zemlje

Razlog: jedno prijavljeno silovanje i nekoliko pokušaja silovanja za vrijeme ovogodišnje Bravale koja se završila 1. srpnja.

Švedska vlast je objavila da su sami organizatori odlučili da se festival naredne godine ne održi. Unatoč tome što je postao tradicionalan jer je upravo završeni bio peti po redu.

Prijavljeno silovanje se dogodilo za vrijeme nastupa švedskog glazbenika Hokan Helstrema.

Nije precizirano kada je došlo do pokušaja silovanja, niti – koliko ih je točno bilo.

Sigurno nije malo čim je održavanje festivala suspendirano.

Švedske vlasti zasad ne otkrivaju ni tko su silovatelj i seksualni nasilnici u pokušaju, a tko žrtve.

Nije isključeno da se skrivaju informacije u mainstream medijima i zato što se radi o migrantima. Njemačka se tim “sportom” bavi već dvije godine.

Silovanja na švedskom festivalu bilo je i prošle godine. Toliko da je britanska glazbena skupina Mumford and Sons priopćila da će bojkotirati Bravalu sve dok ne dobije jamstva policije i organizatora da su poduzeli učinkovite mjere protiv nasilja.

Zapravo, ovo što se dogodilo za vrijeme Bravale karakteristično je za mnoga javna okupljanja u Švedskoj. Prave seksualne bakanalije – praćene nasiljem – zabilježene su na nedavnom omladinskom festivalu We Are STHLM.

Valovi seksualnog nasilja- silovanja i napastovanja – prešli su sa sudjelovanjem migranata preko mnogih zapadnoeuropskih gradova. Pogotovo u vrijeme sličnih festivala i karnevala.

Najpoznatije masovno silovanje dogodilo se – da podsjetimo – u Kölnu, gdje su žrtve bile stotine Njemica.

Da podsjetimo, Švedska je zemlja sa najvećim rastom stope silovanja u povijesti nove Europe, kojem je doprinjela politika otvorenih granica prema muslimanskim imigrantima.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,