Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TRUMP PRIPREMA MOGUĆI NAPAD NA SJEVERNU KOREJU – KONTAKTIRAO JUČER JAPANSKE I KINESKE VOĐE

TRUMP PRIPREMA MOGUĆI NAPAD NA SJEVERNU KOREJU – KONTAKTIRAO JUČER JAPANSKE I KINESKE VOĐE

trump-razgovor„Doba strateškog strpljenja sa sjevernokorejskim režimom je na kraju”, rekao je Trump

Predsjednik Donald Trump je održao odvojene telefonske razgovore u nedjelju sa čelnicima Japana i Kine.

Najava Bijele kuća nije rekla o čemu je Trump razgovarao s japanskim premijerom Shinzo Abeom i kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Razgovori su, međutim, vjerojatno bili oko Trumpove rastuće frustracije sa Sjevernom Korejom i nizom nedavnih raketnih testova raketnih.

„Era strateškog strpljenja sa sjevernokorejskim režimom je propala, mnogo godina je otišlo u vjetar”, rekao je nedavno Trump. „Iskreno, to strpljenje je završeno.”

Summit G-20

Telefonski razgovori dolaze uoči ovotjednog sastanka čelnika G-20 u Hamburgu u Njemačkoj, gdje je trebao Trump održati bilateralne sastanke sa Abeom, Xijem, južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom, i po prvi put se susresti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Predsjednik SAD se sastao sa korejskim predsjednikom Moonom u petak u Bijeloj kući, piše Infowars.

U nedjelju, najmanje 10.000 ljudi je u Hamburgu mirno prosvjedovalo predstojećem summitu – što je samo jedan od oko 30 prosvjeda planiranih u narednim danima – u znak prosvjeda protiv Trumpove politike, uključujući i njegove najavljene namjere da povuče SAD iz Pariškog klimatskog sporazuma iz 2015. godine koji bi ograničio emisije stakleničkih plinova u nadolazećim godinama.

Summiti svjetskih lidera se često održavaju u ekskluzivnim, udaljenim mjestima, na kojima je lakše kontrolirati sigurnost.

No, to nije bi slučaj u Hamburgu, gdje je njemačka kancelarka Angela Merkel odabrala grad kao domaćin summita da bi djelomično pokazala svjetskim čelnicima da prosvjedi igraju prihvaćenu ulogu u živoj demokraciji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,