Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Zdravstveni radnici pohitali u Siriju da što prije cijepe 320.000 djece, usprkos trenutnoj epidemiji koju je izazavalo cjepivo

Zdravstveni radnici pohitali u Siriju da što prije cijepe 320.000 djece, usprkos trenutnoj epidemiji koju je izazavalo cjepivo

cijepljenje-sirijaZdravstveni dužnosnici u Siriji su požurili da hitno cijepe 320.000 djece u nekim od državnih najteže dostupnih područja, nakon izbijanja epidemije koje je izazvalo cjepivo protiv dječje paralize

Zdravstveni radnici će se vjerojatno morati uskladiti sa terorističkim skupinama ISIS i drugim terorističkim skupina radi obavljanja ovog posla, navodi se u izvješćima.

UNICEF-ov glasnogovornik za dječju paralizu u New Yorku, rekao je: „Naš plan je da cijepimo 320.000 djece mlađe do pet godina starosti.”

On je rekao da su slučajevi epidemija izazvanih cjepivom bili vrlo rijetki i da prijetnja samo postoji kod pod-imunizirane populacije.

Milijarder Bill Gates, koji je rekao da je njegova osobna misija iskorjenjivanje dječje paralize, je ulio ogromne svote novca u nastojanju da i Gatesova fondacija (zaklada) postane dio globalne inicijative cijepljenja, piše Independent.

Nedavno je otkriveno da je 17 djece oboljelo od dječje paralize uzrokovane cjepivom.

Jedan od slučajeva je bio u gradu Raqqa, de facto sirijskom glavnom gradu ISIS-a, a ostatak slučajeva su bili u okrugu Mayadeen u istočnoj Siriji.

Dužnosnici su rekli Independentu da je veći broj mladih ostao paraliziran kao posljedica bolesti i da se taj broj popeo na 22 djece, te da da će program masovnog cijepljenja uskoro biti pokrenut.

„Postoji velika zbrinutost zbog izbijanja epidemije dječje paralize uzrokovane cjepivom”, rekao je Rod Curtis, UNICEF-ov polio glasnogovornik u New Yorku.

„Naš plan je da cijepiti 320.000 djece mlađe od pet godina – uključujući 90.000 u gradu Mayadeen – pomoću naših partnera na terenu. Ne nalaze se sva djeca na područjima pod državnom kontrolom.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,