Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ORBAN PROKAZAO JEDNOG ─îOVJEKA KAO NAJVE─ćU OPASNOST ZA EUROPU: ‘On i njegova mafija┼íka mre┼ża prijetnja su miru na Starom kontinentu’

ORBAN PROKAZAO JEDNOG ─îOVJEKA KAO NAJVE─ćU OPASNOST ZA EUROPU: ‘On i njegova mafija┼íka mre┼ża prijetnja su miru na Starom kontinentu’

orban-govorDva pitanja koja danas stavljaju na ku┼ínju europsku jedinstvo su migracije i smjer u kojem ide Europska unija, izjavio je u utorak ma─Ĺarski premijer Viktor Orban na skupu svoje vladaju─çe stranke Fidesz u Budimpe┼íti

Orban je rekao da u Ma─Ĺarskoj postoji ┼íiroki konsenzus glede potrebe da se za┼ítite migrantska politika zemlje i ekonomska neovisnost od intervencije EU-a. Ma─Ĺari ne ┼żele dati Bruxellesu kontrolu nad Ma─Ĺarskom, naglasio je.

Tako─Ĺer je istaknuo da Ma─Ĺari ne ┼żele prihvatiti ilegalne migrante, “niti jednog, ─Źak ni privremeno”.

┼áto se ti─Źe budu─çnosti EU-a, on smatra da je pitanje ide li ona prema “Europi Bruxellesa” ili Europi dr┼żava ─Źlanica.

Po njegovim rije─Źima, i pitanje migranata i smjer u kojem ide Europa imaju povijesnu va┼żnost za EU.

Orban smatra da su oni koji zagovaraju Europu nacija realisti a ne euroskeptici.

“Eurorealisti ┼żele izgraditi EU na ─Źvrstim temeljima a ne na pijesku”, istaknuo je Orban dodav┼íi da je “realnost Europe nacija” jedina takva politi─Źka osnova koja danas postoji.

Niti jednoj naciji ne mo┼że se narediti s kim mora ┼żivjeti u svojoj vlastitoj zemlji, naglasio je ma─Ĺarski premijer, i to je suverena odluka koju svaka zemlja mora sama donijeti.

On smatra da je propao multikulturalizam u Europi te da EU sada poku┼íava to naplatiti zemljama ─Źlanicama, uklju─Źuju─çi Ma─Ĺarsku.


Orban je rekao da EU poku┼íava raspodijeliti migrante kojima je neopravdano dopu┼íten ulazak u zapadnu Europu me─Ĺu zemljama koje su ih odbile pustiti na svoj teritorij, me─Ĺu kojima je Ma─Ĺarska.

Prijedlog je Ma─Ĺarske, nastavio je on, da ih umjesto relociranja po zemljama ─Źlanicama treba izbaciti iz Europe.

Tako─Ĺer je rekao da je propala “iluzija masovne integracije” jer to u praksi ne funkcionira. Umjesto toga, stvaraju se paralelna dru┼ítva s rastu─çim stopama kriminala i pogor┼íava se javna sigurnost, javlja se prijetnja terorizma i teroristi─Źkih napada, kazao je.

Osvrnuo se i na ameri─Źkog financija┼ía Georgea Sorosa. Orban, neko─ç Sorosev stipendist, optu┼żio je svog biv┼íeg dobro─Źinitelja da koristi “predatorske nevladine organizacije” kako bi preplavio Europu migrantima i stvorio “transnacionalno carstvo”.

U travnju su Ma─Ĺarskoj na brzinu usvojili zakon koji je zaprijetio zatvaranju Srednjoeuropskog sveu─Źili┼íta u Budimpe┼íti koje Soros financira.

Orban je rekao da je migracija “dobar biznis” za Sorosa, ali da bi bio jo┼í i bolji da Ma─Ĺarska “nije digla galamu oko toga”.

On je nazvao Sorosa “┼ípekulantom” na ─Źelu “velike mafija┼íke mre┼że” koja predstavlja “prijetnju miru u Europi”.

“Razlog za┼íto je on tako ljut na Ma─Ĺarsku i mene osobno je jer stojimo na putu njegovog velikog plana i velikog biznisa”, rekao je Orban.

Soros je objavio svoj program preseljenja migranata, “financira NVO i krijum─Źare ljudima“”, rekao je Orban
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,