Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EU ┼áOKIRANA: ─îesi dobili pravo pucati u teroriste i kada nisu napadnuti i ugro┼żeni

EU ┼áOKIRANA: ─îesi dobili pravo pucati u teroriste i kada nisu napadnuti i ugro┼żeni

ceska-policijaIako je ┼íesta najsigurniji zemlja na svijetu – ne ┼żeli da, kao ostali u eu, razoru┼ża svoje gra─Ĺane

Donji dom ─Źe┼íkog parlamenta usvojio je ustavni zakon koji ─çe ─îesima dati pravo da osobno, legalno vatreno oru┼żje upotrebe po svom naho─Ĺenju za za┼ítitu zemlje i sigurnosti, prije svega da “pucaju na teroriste”.

Pravo da potegnu oru┼żje i upucaju i teroristu, a ne samo kao do sada da pucaju u nu┼żnoj obrani ┼żivota, zdravlja i imovine, imat ─çe samo dr┼żavljani ─îe┼íke isklju─Źivo na njenoj teritoriji a ─Źe┼íki MUP i ministar Milan Hovanec zakon su predlo┼żili kao reakciju na pogor┼íanu sigurnost i teroristi─Źke napade u Europi koji, ina─Źe, ─îe┼íku zaobilaze.

“─îe┼íka je ┼íesta najsigurnija zemlja na svijetu. Imamo kvalitetne zakone, dobro promi┼íljen mehanizam stjecanja dozvole za oru┼żje. Problem ima Europska unija koja nastoji razoru┼żati stanovni┼ítvo”, kazao je danas, brane─çi izmjene Ustava, predsjednik Odbora za sigurnost u donjem domu parlamenta, Roman Vanja.

Za to da se unese u Ustav re─Źenica da gra─Ĺani ─îe┼íke imaju pravo nabavljati, dr┼żati i nositi vatreno oru┼żje da za┼ítite sigurnost zemlje glasovalo je prije neki dan 135 od 168 prisutnih zastupnika.


Protivnici ustavnih izmjena upozorili su da one pretvaraju ─îe┼íku u Divlji zapad, gdje ─çe potezati revolver kaubojski ko kako ho─çe a tako─Ĺer i na to da te izmjene ni na koji na─Źin ne poni┼ítavaju efekte nove europske smjernice kojom su zabranjene neke vrste oru┼żja kako su obe─çavali predlagatelji zakona, a koju ─çe ─îe┼íka tu┼żiti sudu.

“La┼żemo bira─Źima da se borimo u njihovo ime, da usvajamo zakon i da ─çemo nasamariti EU. Time ne posti┼żemo apsolutno ni┼íta. Prestanimo koristimo argument svete borbe protiv EU”, kazao je zastupniki eurofil oporbe Jan Farski.

“U slu─Źaju napada na tzv. meke ciljeve mogu─çnosti dr┼żavnih institucija da u─Źinkovito i brzo sprije─Źe ┼żrtve – su ograni─Źene. Zato ┼żelimo dozvoliti obrambeni napad i ljudima koji legalno posjeduju oru┼żje.”

Nema sumnje da teroristi─Źki napad ima manje ┼íanse da bude uspje┼íno izvr┼íen u slu─Źaju da se suo─Źi s aktivnom, blagovremenom obranom, ─Źak i kada u nju krenu civili”, pi┼íe u obrazlo┼żenju izmjena Ustava koje sada idu na glasovanje u gornji dom parlamenta.

Predsjednik ─îe┼íke Milo┼í Zeman ─çe zakon potpisati, po┼íto je vi┼íe puta tra┼żio upravo zbog potencijalnih teroristi─Źkih napada da ─îesi dobiju takvo pravo otvoriti vatru na teroriste i prije dolaska policije.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,