Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » POTRAGA SE NASTAVLJA: Astronomi NASA-e teleskopom pronašli 10 Zemljinih blizanakinja, a na Mjesecu ne mogu pronaći rover

POTRAGA SE NASTAVLJA: Astronomi NASA-e teleskopom pronašli 10 Zemljinih blizanakinja, a na Mjesecu ne mogu pronaći rover

mjesec-svemirAstronomi NASA-e koji upravljaju svemirskim teleskopom Kepler uspjeli su otkriti više od 200 mogućih novih egzoplaneta, uključujući 10 svjetova s uvjetima kao na Zemlji

Znanstvenici NASA su objavili da su otkrili 219 novih egzoplaneta-kandidata, uključujući 10 planeta otprilike Zemljine veličine koje orbitiraju oko svoje zvijezde u zoni povoljnoj za život.

Priopćenje je objavljeno na brifingu u istraživačkom centru “Ames” u kalifornijskoj Silicijskoj dolini, gdje su članovi Keplerovog programa NASA otkrili najnovije rezultate svojih napora u potrazi za planetima.

Znanstvenici smatraju da najviše obećava egzoplaneta slična Zemlji nazvana KOI (Keplerov predmet interesiranosti) 7711 – planeta koja je oko 30 posto šira od Zemlje.

Susan Thompson sa SETI instituta istaknula je da iako izgleda da je KOI -7711 “najbliža Zemlji” u smislu veličine i blizine svog sunca, još je rano da se kaže “da li je ona zaista Zemljina bliznakinja”.

Keplerov tim predstavio je još jedno otkriće, jer očigledno sve relativno male planete koje su otkrivene ovim teleskopom mogu podijeliti u dvije različite kategorije: stjenovite svjetove do 1,75 puta veće od Zemlje i plinovite mini-neptunske planete.

Benjamin Fulton sa Sveučilišta na Havajima i Kalifornijskog instituta za tehnologiju opisao je ovo otkriće kao “glavnu novu podjelu u obiteljskom stablu egzoplaneta, što je donekle slično otkriću da su sisavci i gmazovi odvojene grane na drvetu života”.

Keplerov svemirski opservatorij lansiran je u orbitu 2009. godine u sklopu NASA Discovery programa. Dosad je teleskop otkrio više od 4.000 novih kandidata egzoplaneta, od kojih je više od polovice potvrđeno naknadnim promatranjima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,