Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » FOX NEWS: Ruski Su-27 s projektilima proletio pored našeg zrakoplova RC-135 na samo metar i pol

FOX NEWS: Ruski Su-27 s projektilima proletio pored našeg zrakoplova RC-135 na samo metar i pol

zrakoplov-nebo“INCIDENT” SE DOGODIO IZNAD BALTIKA – NAKON ŠTO JE MOSKVA OBUSTAVILA KONTAKTE SA SAD POVODOM SIRIJE

Naoružani ruski vojni lovac i američki izviđački zrakoplov RC-135 mimoišli su se jučer na nebu iznad Baltičkog mora za samo metar i pol, objavio je američki telekanal Fox News .

Pozvavši se na “vojne izbore”, naveo je da je ruski lovac Su-27 bio bio naoružan projektilima i brzo se približio američkom izviđačkom avionu. Pritom je bio navodno “provokativan u svojim manevrima”.

Drugi vojni izvor u Washingtonu je iznio tvrdnju i da manevri ruskog Su-27 “nisu imali smisla”.

Američki mediji podsjećaju da se ovaj “incident” dogodio nakon što je Ministarstvo obrane Rusije – reagirajući na obaranje kod Rake sirijskog Su-22 od strane mnogo suvremenijeg i moćnijeg američkog lovca – objavilo suspendirati sporazum potpisan s Pentagonom o izbjegavanju kritičnih situacija u nebu Sirije.

Od 2. lipnja, kako piše Fox News, došlo je do preko 35 susreta ruskih i američkih zrakoplova iznad Baltika. Ipak, ovaj incident američka vojska izdvaja kao važan jer ga je ocijenila kao opasan.

Američki vojni vrh je te “susrete” ocjenjivao uglavnom kao “profesionalne”, mada snimak jednog od “presretanja” pokazuje kako ruski lovac “zaranja” ispod američkog špijunskog aviona na udaljenosti koja je bila i blisko i potencijalno opasna.

Pentagon se krajem svibnja posljednji put žalio na “neprofesionalno presretanje”.

Fox News je, inače, danas objavio da je američko zrakoplovstvo na jugu Sirije oborilo bespilotnu letjelicu iranske proizvodnje koja je pripadala snagama koje ratuju na strani vlasti u Damasku.

Uz obrazloženje da se nalazio u blizini sirijskih pobunjeničkih snaga koje su pod kontrolom CIA-e i Pentagona.

Amerikanci su u blizini prigraničnog grada Al-Tanfa već oborili jedan sirijski izviđački dron.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,