Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO u panici: Stiže 100.000 ruskih vojnika, poslije Krima i Gruzije na redu je Baltik

NATO u panici: Stiže 100.000 ruskih vojnika, poslije Krima i Gruzije na redu je Baltik

vojna-vjezba-rusijaSAD su zabrinute zbog mogućeg ruskih upada duž granice s državama NATO-a na Baltiku tijekom velikih ruskih vojnih vježbi pod nazivom “Zapad 2017″

One bi trebale biti održane u rujnu i zbog toga će Washington poslati dodatne snage u to područje, rekao je zapovjednik američkih snaga u Europi Ben Hodges.

Rusija je odbacila strahovanja Zapada da bi te vježbe mogle ugroziti stabilnost u Jugoistočnoj Europi, prenosi Reuters. Dužnosnici NATO-a smatraju da bi to mogli biti najveći ruski manevri od 2013. godine, uz sudjelovanje više od 100.000 vojnika.

“Kada je (Rusija) ušla na Krim, to je bilo pod izgovorom vježbe. Kada su otišli u Gruziju, to je bila vježba. Njihova povijest puna je primjera da se oni ne drže nikakvih sporazuma … Oni rutinski narušavaju takve stvari “, rekao je Hodges tijekom izvođenja vojnih vježbi NATO-a u Poljskoj.

On je dodao da će SAD tijekom trajanja vježbi “Zapad 2017″ rasporediti jedinice s do 600 zračnih snaga u baltičkim država.

Ministarstva obrane Rusije je ranije izdalo priopćenje da su strateški bombarderi Ratnog zrakoplovstva Rusije proveli planirane prelete preko neutralnih voda Baltičkog mora, a da su ih tijekom leta pratili borbeni zrakoplovi NATO-a.

Strateške bombardere Tupoljev Tu-160, u NATO-u poznati kao “Blackjack”, tijekom preleta pratili su danski, švedski i finski avioni.

Ministarstvo je priopćilo da su te zrakoplove pratili i ruski lovci Suhoj Su-27 i jedan radarski zrakoplov.

Kako je agencija prenijela, finska vojska je priopćila da je poslala F / A-18 lovce kako bi “identificirali i slikali ruske zrakoplove”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,