Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Iranski vođa ima dokaz SAD izravno podržava ISIS: ‘Washington je međunarodni ISIS!’

Iranski vođa ima dokaz SAD izravno podržava ISIS: ‘Washington je međunarodni ISIS!’

mostafa-izadiIranski vođa oružanih snaga, Mostafa Izadi, tvrdi da imaj dokaze koji potvrđuju da SAD izravno podržava ISIS

Iranski zamjenik načelnika stožera najavio je u nedjelju da je zemlja u posjedu ključnog dokaza i dokumenata koji dokazuju da je Washington u dosluhu s terorističkom organizacijom.

Poznati Farsnews.com je izvijestio: „Suočeni smo sa daljinski vođenim ratom u regiji kao novim trikom arogantnih sila koje se one bore protiv Islamske Republike Iran”, izjavio je u nedjelju Izadi.

„Kao što je vrhovni vođa Islamske revolucije (Ayatollah Seyed Ali Khamenei) rekao, imamo dokumente i informacije koji pokazuju izravnu potporu od strane američkog imperijalizma ovoj terorističkoj struji (ISIL) u regiji koja je uništila islamske zemlje i stvorila val masakra i sukoba„ dodao je.

U odgovarajućim napomenama u petak, iranski predsjednik parlamenta Ali Larijani je osudio nedavne terorističke napade u Teheranu, i rekao da Washington stoji iza većine terorističkih akata u svijetu.

„Sjedinjene Države su se uskladile sa ISIS-om u regiji”, rekao je Larijani je u petak, obraćajući se na pogrebnoj svečanosti za žrtve ISIL-ovog terorističkih napada na iranski parlament u srijedu i napad na sveti hram pokojnog Imama Homeinija u Teheranu.

On je ponovio da je Washington pokazao da je on međunarodna ISIS.

Trojca muških napadača su ispalili nekoliko metaka na čuvare koji štite zgradu parlamenta u Teheranu u srijedu ujutro. Napadači su prokrčili svoj put u upravnu zgradu parlamenta tijekom pucnjave na stražare.

Sličan napad se dogodio na svetištu pokojnog osnivača Islamske Republike, Imama Homeinija, paralelno sa napadom na parlament.

17 ljudi, uključujući i stražare Parlamenta je ubijeno, a drugih 52 je ranjeno u dva odvojena napada.

ISIS je priznao odgovornost za oba napada.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,