Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Iranski vo─Ĺa ima dokaz SAD izravno podr┼żava ISIS: ‘Washington je me─Ĺunarodni ISIS!’

Iranski vo─Ĺa ima dokaz SAD izravno podr┼żava ISIS: ‘Washington je me─Ĺunarodni ISIS!’

mostafa-izadiIranski vo─Ĺa oru┼żanih snaga, Mostafa Izadi, tvrdi da imaj dokaze koji potvr─Ĺuju da SAD izravno podr┼żava ISIS

Iranski zamjenik na─Źelnika sto┼żera najavio je u nedjelju da je zemlja u posjedu klju─Źnog dokaza i dokumenata koji dokazuju da je Washington u dosluhu s teroristi─Źkom organizacijom.

Poznati Farsnews.com je izvijestio: ÔÇ×Suo─Źeni smo sa daljinski vo─Ĺenim ratom u regiji kao novim trikom arogantnih sila koje se one bore protiv Islamske Republike IranÔÇŁ, izjavio je u nedjelju Izadi.

ÔÇ×Kao ┼íto je vrhovni vo─Ĺa Islamske revolucije (Ayatollah Seyed Ali Khamenei) rekao, imamo dokumente i informacije koji pokazuju izravnu potporu od strane ameri─Źkog imperijalizma ovoj teroristi─Źkoj struji (ISIL) u regiji koja je uni┼ítila islamske zemlje i stvorila val masakra i sukobaÔÇ× dodao je.

U odgovaraju─çim napomenama u petak, iranski predsjednik parlamenta Ali Larijani je osudio nedavne teroristi─Źke napade u Teheranu, i rekao da Washington stoji iza ve─çine teroristi─Źkih akata u svijetu.

ÔÇ×Sjedinjene Dr┼żave su se uskladile sa ISIS-om u regijiÔÇŁ, rekao je Larijani je u petak, obra─çaju─çi se na pogrebnoj sve─Źanosti za ┼żrtve ISIL-ovog teroristi─Źkih napada na iranski parlament u srijedu i napad na sveti hram pokojnog Imama Homeinija u Teheranu.

On je ponovio da je Washington pokazao da je on me─Ĺunarodna ISIS.

Trojca mu┼íkih napada─Źa su ispalili nekoliko metaka na ─Źuvare koji ┼ítite zgradu parlamenta u Teheranu u srijedu ujutro. Napada─Źi su prokr─Źili svoj put u upravnu zgradu parlamenta tijekom pucnjave na stra┼żare.

Sli─Źan napad se dogodio na sveti┼ítu pokojnog osniva─Źa Islamske Republike, Imama Homeinija, paralelno sa napadom na parlament.

17 ljudi, uklju─Źuju─çi i stra┼żare Parlamenta je ubijeno, a drugih 52 je ranjeno u dva odvojena napada.

ISIS je priznao odgovornost za oba napada.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,