Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Afganistanac nakon deportacije iz Njema─Źke poru─Źio: Za godinu dana se vra─çam i sve ─çu vas pobiti!

Afganistanac nakon deportacije iz Njema─Źke poru─Źio: Za godinu dana se vra─çam i sve ─çu vas pobiti!

njemacka-imigranti-salzAfganistanac je la┼żirao podatke o svom statusu i prevario imigrantske slu┼żbe, a prilikom privo─Ĺenja prijetio je da ─çe se vratiti za godinu dana i pobiti Nijemce

Najavu stro┼żeg provo─Ĺenja zakona prema onima kojima su odbijeni zahtjevi za azil njema─Źke su vlasti po─Źele primjenjivati proteklih dana, no u javnosti prevladava mi┼íljenje da se strogo─ça trenira na pogre┼ínim ljudima.

Sve je eskaliralo kada je u Duisburgu imigrantska slu┼żba upala u ┼íkolu i s nastave izvukla ─Źetrnaestogodi┼ínju djevoj─Źicu Bivsi Ranu. Djevoj─Źica je morala spakirati svoje stvari nakon ─Źega je prepra─çena u zra─Źnu luku i ukrcana na let za Nepal.

Njezini su roditelji uzalud poku┼íavali dobiti azil, a nakon brojnih ro─Źi┼íta u vi┼íe godina sud je krajem pro┼íle godine donio kona─Źnu odluku o deportaciji.

Prijatelji djevoj─Źice ostali u ┼íoku

Prijatelji iz razreda Bivsi Rane ostali su u šoku, nisu mogli sakriti suze, a njezinoj najboljoj prijateljici je pozlilo.

Zajednica je ogor─Źena jer je Bivsi ro─Ĺena u Duisburgu, uzorna je u─Źenica i njena obitelj nikad nije radila probleme, za razliku od, kako ka┼żu, Sirijaca i Afganistanaca koji ve─çinu vremena provode na ulici, ne rade ni┼íta i skloni su incidentima.

Njih bi, ka┼żu, trebalo prve deportirati.

Sli─Źno se dogodilo i u N├╝rnbergu gdje je policija s nastave izvukla Asefa N. (20) iz Afganistana s ciljem da ga deportira, no njegovi kolege studenti predvo─Ĺeni ljevi─Źarskim ekstremistima sukobili su se s policijom i privremeno odgodili deportaciju.

Asef N., za razliku od djevoj─Źice iz Nepala, la┼żirao je podatke o svom statusu i prevario imigrantske slu┼żbe, a prilikom privo─Ĺenja prijetio je da ─çe se vratiti za godinu dana i pobiti Nijemce.

Nakon pu┼ítanja iz pritvora ispri─Źao se za svoje izjave i kazao kako nije tako mislio.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,