Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hillary Clinton: Trump je zli diktator kao Slobodan Milošević i moj muž ga treba također bombardirati

Hillary Clinton: Trump je zli diktator kao Slobodan Milošević i moj muž ga treba također bombardirati

trump-hillary-milosevicHillary Clinton je prilikom nedavnog obraćanja usporedila Donalda Trumpa sa Slobodanom Miloševićem

Rekla je da je bio čovjek koji je poticao etničko čišćenje tijekom rata u BiH.

Bivša kandidatkinja za predsjednika SAD-a izjavila je da Trump ima tu crtu da “zapali susjeda protiv susjeda”, baš kao što je to radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio “zli diktator”.

Izjavila je to tijekom obraćanja na njujorškoj “BookExpo 2017″. Ona je dodala da Trump želi vidjeti taj plamen mržnje, baš kao što se vidjelo kod brojnih masakara u svijetu, spomenuvši i masakr u Ruandi, gdje je ubijeno više od 800.000 ljudi.

Ona je tijekom ovog obraćanja izjavila da je Trumpova administracija “abnormalna” te da je s pravom zabrinuta za budućnost Amerike, jer njegova administracije može nanijeti “trajna oštećenja američkim institucijama”.

Ona je, između ostalog, napala i Trumpove pristalice nazivajući ih ljudima koji stalno “potiču neko negodovanje”. Inače, nakon teškog poraza na predsjedničkim izborima, Clinton je prilično glasno govorila o svom šoku od poraza. Inače, ona se obraćala dijelu publike gdje su više od dvije trećine bile upravo njene pristalice.

Ona je rekla da je djelovanje poput Trumpovog veoma opasno, a zatim rekla: “Da, vidjeli smo to u Bosni, i u Ruandi, ali i u drugim zemljama. Uglavnom, to su zemlje gdje politički lideri djeluju samo zbog osobnog interesa, osobne političke ideologije, pohlepe…”, rekla je Clinton.

U obraćanju Hillary Clinton je spomenula i Ruse koji su hakirali elektroničku poštu Demokratske partije i dodala da joj je to bilo bolnije od svih uvreda koje je dobila od Trumpa.

Također, govoreći o porazu na izborima, prisjetila se i poraza od Obame za nominaciju Demokratske partije, ali je i dodala: “Naravno, ni tada nije bilo zabavno izgubiti, ali uz Obamu se nisam bojala za budućnost moje zemlje, kao što se sad bojim”, rekla je ona.
 
(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,