Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAKEDONIJA TONE SVE DUBLJE: Krenuli atentati na drĆŸavne duĆŸnosnike (VIDEO)

MAKEDONIJA TONE SVE DUBLJE: Krenuli atentati na drĆŸavne duĆŸnosnike (VIDEO)

makedonija-atentatAtentat u skoplju dosadaĆĄnji ministar zdravstva doĆĄao predati duĆŸnost nasljedniku, a pred zgradom na njega zapucao naoruĆŸani muĆĄkarac

NaoruĆŸani napadač pokuĆĄao je uoči primopredaje duĆŸnosti ubiti dosadaĆĄnjeg makedonskog ministra zdravstva i vicepremijera Nikolu Todorova. Krvavi incident dogodio se nekoliko minuta nakon 12 sati ispred zgrade ministarstva u Skoplju, piĆĄu makedonski mediji.

Napadač, koji je kasnije identificiran kao Ljupčo Stojanovski (60) iz Velesa, iz neposredne blizine je ispalio dva metka u smjeru Todorova, no nije ga pogodio.

Makedonski mediji piơu kako se napad dogodio kada je Todorov izaơao iz automobila ispred ministarstva. Napadač ga je čekao na ulazu u zgradu i izvukao piơtolj dok se Todorov penjao stepenicama.

Ministrovo osiguranje je odmah interveniralo i oborilo napadača na zemlju, a ubrzo je stigla i policija koja ga je privela.

Todorov se joĆĄ uvijek nalazi u zgradi ministarstva, gdje treba predati funkciju novoizabranom ministru Arbenu Taravariju.

Inače, Todorov je prije dva dana najavio potpuno povlačenje iz političkog ĆŸivota.

U tijeku je očevid ispred ministarstva, a tamoĆĄnji mediji piĆĄu kako je Ljupčo Stojanovski djed Tamare Dimovske, djevojčice oboljele od skolioze koja je preminula čekajući dozvolu Fonda za zdravstveno osiguranje za operaciju kraljeĆŸnice u inozemstvu.
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,