Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MAKEDONIJA TONE SVE DUBLJE: Krenuli atentati na dr┼żavne du┼żnosnike (VIDEO)

MAKEDONIJA TONE SVE DUBLJE: Krenuli atentati na dr┼żavne du┼żnosnike (VIDEO)

makedonija-atentatAtentat u skoplju dosada┼ínji ministar zdravstva do┼íao predati du┼żnost nasljedniku, a pred zgradom na njega zapucao naoru┼żani mu┼íkarac

Naoru┼żani napada─Ź poku┼íao je uo─Źi primopredaje du┼żnosti ubiti dosada┼ínjeg makedonskog ministra zdravstva i vicepremijera Nikolu Todorova. Krvavi incident dogodio se nekoliko minuta nakon 12 sati ispred zgrade ministarstva u Skoplju, pi┼íu makedonski mediji.

Napada─Ź, koji je kasnije identificiran kao Ljup─Źo Stojanovski (60) iz Velesa, iz neposredne blizine je ispalio dva metka u smjeru Todorova, no nije ga pogodio.

Makedonski mediji pi┼íu kako se napad dogodio kada je Todorov iza┼íao iz automobila ispred ministarstva. Napada─Ź ga je ─Źekao na ulazu u zgradu i izvukao pi┼ítolj dok se Todorov penjao stepenicama.

Ministrovo osiguranje je odmah interveniralo i oborilo napada─Źa na zemlju, a ubrzo je stigla i policija koja ga je privela.

Todorov se još uvijek nalazi u zgradi ministarstva, gdje treba predati funkciju novoizabranom ministru Arbenu Taravariju.

Ina─Źe, Todorov je prije dva dana najavio potpuno povla─Źenje iz politi─Źkog ┼żivota.

U tijeku je o─Źevid ispred ministarstva, a tamo┼ínji mediji pi┼íu kako je Ljup─Źo Stojanovski djed Tamare Dimovske, djevoj─Źice oboljele od skolioze koja je preminula ─Źekaju─çi dozvolu Fonda za zdravstveno osiguranje za operaciju kralje┼żnice u inozemstvu.
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,