Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Duterte poručio kćerki Hillary Clinton: Što si mislila o silovanjima kad se tvoj otac u Bijeloj kući bavio seksom s Lewinsky?

Duterte poručio kćerki Hillary Clinton: Što si mislila o silovanjima kad se tvoj otac u Bijeloj kući bavio seksom s Lewinsky?

duterte-clintonPredsjednik Filipina Rodrigo Duterte “očerupao” je Chelsea Clinton, kćerku zlotvora Billa i Hillary Clinton

Izgubivši iz vida da je s njim loše prošao i Barack Obama, javno je izrazila nezadovoljstvo ovim Duterteovim riječima upućenim njegovim vojnicima povodom uvođenja ratnog stanja na dijelu filipinskog otoka Mindanao:

“Za ovo ratno stanje i sve njegove posljedice odgovarat ću samo ja. Vi radite svoj posao. Ostalo je na meni. Ako bude potrebno, ići ću za ovo i u zatvor. Ako silujete tri žene – reći ću da sam to ja napravio”.

Kao i njezina majka i otac, i Chelsea se proglasila nadležnom za cijelu planetu, pa i za filipinske žene i njihova prava. Na svom Twitter-računu je napisala (ili joj je netko napisao):

“To nije smiješno. Uopće. Duterte je bandit i ubojica koji ne obraća pozornost na ljudska prava. Zato je važno i dalje govoriti da silovanje nije šala”.

Duterte je prvo ukazao da filipinski vojnici nikad dosad nisu silovali, a pripadnici američke vojske jesu – Japanke na Okinawi. Naveo je da se zna za nekliko takvih slučajeva.

Za vlastito spominjanje “tri silovanja” rekao je da je time htio pokazati do koje mjere je spreman preuzeti na sebe odgovornost za sve što budu činili njegovi vojnici u vrijeme ratnog stanja. A potom se Chelsea Clinton obratio neposredno, naglasivši da ženske “poput nje u svemu vide samo silovanje:

“Da, ženske od onoga što se kaže čuju samo riječ ‘silovanje’. Zato se i ta Chelsea okomila na mene … A ja je pitam: što si mislila kada se tvoj otac, predsjednik Sjedinjenih Država, bavio seksom s (Monikom) Lewinsky i drugim ženama u Bijeloj kući? Da li ste i na njega okomila?”

Bill Clinton se 1998. zbog veze s pripravnicom u Bijeloj kući Lewinsky bio suočio i sa procedurom “impeachmenta”. Zbog laganja pred sudom i “ometanja pravosuđa”.

Potom se ono što Donald Trump naziva “Washingtonskim blatom” postaralo da od tih optužbi bude oslobođen.

Duterte je dosad slao “dovraga” i EU i Obamu, spominjući mu i majku. Poručivao je Washingtonu da mu Filipini nisu “kuče na uzici”, a bivšeg glavnog tajnika UN, Ban Ki Moona, nazvao “glupanom”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,