Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Angela Merkel: SAD i Velika Britanija su još jednom ponovo neprijatelji Njemačke

Angela Merkel: SAD i Velika Britanija su još jednom ponovo neprijatelji Njemačke

merkel-pogledNjemačka kancelarka Angela Merkel je upozorila građane da su SAD i Velika Britanija ponovo neprijatelji Nijemaca, u govoru koji podsjeća na nacističku Njemačku

Govoreći na predizbornom skupu u Münchenu u nedjelju, Merkel je rekla da Europska unija, na čelu s Njemačkom, više ne bi trebala računati na SAD i Veliku Britaniju kao svoje „saveznike”, te je upozorila da EU „mora uzeti svoju sudbinu u svoje vlastite ruke.”

Njemačka je pokušala preuzeti svijet jednom i gotovo je uspjela tijekom Prvog svjetskog rata. Ponovno su pokušali desetak godina kasnije za vrijeme Drugog svjetskog rata; u kojem su skoro izbrisali cijelu rasu ljudi. Čini se da grade planove i da pokušaju treći put.

„Vremena u kojima smo u potpunosti ovisili o drugima više ne postoje. To sam doživjela u posljednjih nekoliko dana„ – rekla je Merkel njemačkom narodu.

Presstv.com je napisao da je Merkel rekla da Njemačka i Francuska, kao dvije dominantne sile u EU, morati tražiti bolje odnose kao naknadu za nedostatak predanosti prikazane od strane SAD-a i Velike Britanije.

„Mi Europljani zaista moramo uzeti svoju sudbinu u svoje ruke”, kazala je Merkel, dodavši: „mi se moramo boriti za vlastitu sudbinu”.

Komentari su uslijedili dan nakon što je Merkel izrazila nezadovoljstvo zbog načina na koji Trump rješava raspravu o klimatskim promjenama na summitu G7.

Svi ostalih šest članova skupine je potvrdilo da će se držati klimatskog sporazuma postignutog u Parizu 2015. godine, ali Trump je rekao da će objaviti svoj stav o tom pitanju idućeg tjedna.

Merkel je nakon sastanka rekla da je „rasprava na temu klime bila vrlo teška, da ne kažem vrlo nezadovoljavajuća.”

Tijekom svoje predsjedničke kampanje, Trump je obećao da će preispitati američku obvezu iz Ugovora o klimi u Parizu, rekavši da će taj sporazum, koji je označen kao kineska prijevara, ozbiljno naškoditi radnim mjestima unutar SAD-a, dok će jako pogodovati zemljama poput Kine.

Trump i europske vlade su se sukobili i oko drugih pitanja, uključujući Trumpove kritike da NATO saveznici u više navrata nisu uspjeli zadovoljiti svoje novčane dugove prema NATO-u od 2 posto državnog BDP-a.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,